Moreno Cedroni

Kávéinkat ezekben az éttermekben találja meg:

La Madonnina del Pescatore (Senigallia) Clandestino Susci Bar (Portonovo) és Anikò Salumeria Ittica (Senigallia). 

Moreno Cedroni Anconában született 1964-ben.

Húsz évvel később megnyitotta a Madonnina del Pescatorét, amely a Le Marche régió lenyűgöző környezetében található luxus étterem. Első Michelin-csillagját 1996-ban kapta, 1999-ben megkapta Veronelli Sole díját, majd három villával díjazták 2000-ben, amit Gambero Rosso adott át neki.


Az új évezred hajnalán megnyitotta az anconai Portono öbölben a Clandestino Susci Bart, amely fontos viszonyulási pont a nyers hal szerelmesei számára. Az éttermek világában kreatív és innovatív úttörőként Cedroni 2003-ban elkészítette első hal alapú ínyenc csemegéjét, amely nem más, mint: Anikò in Senigallia. Ezzel egy időben létrehozta az Officinát, egy CE-jelöléssel rendelkező kísérleti műhelyet, ahol szeletelt halat, halkonzervet, tartósított élelmiszereket, lekvárokat, mártásokat és egyéb válogatott termékeket készítenek.
2004 januárjában Moreno Cedroni bemutatta új könyvét Multipli di Venti (A húsz többszörösei) címmel, amelyben elmeséli karrierjének első húsz évét.

 

2005-ben a Lavazza márkanagykövete lett. A következő évben megkapta második Michelin-csillagját a Madonnina del Pescatore étteremért.

2008 októberében elnyerte a Kungsfenant, a svéd tengeri ételek elkészítésért járó díjat kiváló munkájáért, a nyersanyagok kitűnő feldolgozásáért, kreativitásáért, valamint a hagyomány és az innováció ötvözéséért a konyhában.
2011-ben a Mondadori kiadta a Maionese di fragole (Eper és majonéz) című könyvét , amely elsőként kombinálja a történetmesélést és a gyermekek ételekkel illetve receptekkel való megismertetését – tökéletes példa az innováció és az újraértelmezés találkozására.
2012-ben a Wall Street Journal a tíz legjobb európai, halat felszolgáló étterem közé sorolta a Madonnina del Pescatorét.

Cedroni új könyve 2014-ben a Giunti kiadónál került kiadásra Susci più che mai (Szusi, jobban, mint valaha) címmel. Ugyanebben az évben csatlakozott a FIPE-hez (Olasz Állami Intézmények Szövetsége), az azt követő évben pedig az Expo nagykövete lett.

2017-ben Moreno Cedroni volt az olasz tévéműsor, a Top Chef társműsorvezetője Giuliano Baldessari, Mauro Colagreco és Annie Féolde oldalán.

Az olasz stílusú szusi feltalálójaként elhíresült Moreno Cedronit a halak rendkívül alapos ismerete és innovatív alapanyagként való újradefiniálása miatt 2018 februárjában a Norvég tenger Gyümölcsei Tanács jelölte a Norvég Tőkehal nagyköveti posztjára. 

 

Karrierútja során számos nagyszerű, hasonló kaliberű gasztronómiai projektben vett részt, például az Identità Golose, a Lo Mejor de la Gastronomía, a Gastronomika és az Omnivore kezdeményezésekben. Sok együttműködés része volt és tanácsadói szerepet is vállalt, többek között a Moschinónál, a San Resortnál, a Baglioni Hotelsnél, a Lavazzánál, a San Pellegrinónál és a McCannél.

Főzési stílusa igényes, konyhája egy modern, rugalmas és nyugodt laboratórium, amely ragaszkodik az egyszerűséghez, és összeolvasztja a hagyományos-klasszikus jelleget a friss elemekkel. A Madonnina del Pescatoréban megtalálható ételek igazán változatosak. Az ételek a humort sem nélkülözik, így a legsikeresebb olasz jegyek tökéletesen tükröződnek az összes fogáson, Cedroni személyiségét magukon hordozva.

La madonnina del pescatore

A Senigalliában megtalálható Madonnina del Pescatorében a Michelin-csillagos séf, Moreno Cedroni egy igényes, rugalmas és nyugodt konyhát vezet, amely főként a halakra koncentrál. A szusi, a lepényhal és a reggeli kihagyhatatlan.

A többi séf

A Costardi fivérek
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Davide Oldani
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

A Cerea fivérek
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Alfredo Russo
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Ferran Adrià
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Massimo Bottura
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE