Luca Fantin

Kávéinkat ezekben az éttermekben találja meg:

Bulgari Hotel (Tokió-Oszaka).

A trevisói Sileából származó Luca Fantin főzés iránti szenvedélyét a nagymamájától, Anitától örökölte. 13 éves korában felvételt nyert a Trevisói Vendéglátóipari Iskolába és elkezdett részmunkaidőben dolgozni az Osteria Neában. Tanulmányai után először helyben, majd Milánóban, Spanyolországban és Rómában gyűjtött tapasztalatot.

 

2009-ben a Tokyo Restaurants olasz séfet keresett, de nem pusztán séfet, hanem fiatal tehetséget. Így találtak rá a harminc éves séfre: az 1979-ben született Luca Fantinhoz. Elfogadta az ajánlatot és hamarosan ő lett az egyetlen olasz séf, aki már 2011 óta büszkélkedhet Michelin-csillaggal.

 

2014-ben az Identità Golose kulináris kalauz őt választotta az év séfjének.

Stílusa „olasz”, az idézőjel pedig mindenképp szükséges. A Bvlgari Ginza Tower arra való törekvése, hogy elvigye Japánba az olasz konyha házilag termelt alapanyagait, fokozatosan átalakult a helyi piacok és termelők igényei fényében. Így a séf a kiváló minőség lenyűgöző világát fedezhette fel, és olyan jó minőségű, helyi articsókához, puntarelléhez és vörös cikóriához juthatott, mint Trevisóban. Az ízek letisztultak és egyáltalán nem érzi hátránynak az olasz zöldségektől eltérő ízvilágot. Sőt mindez inkább arra ösztönzi a séfet, hogy új kombinációkat kísérletezzen ki.

Csak néhány kivétel van: a carnaroli rizs, az extra szűz olívaolaj és a Grana Panado-sajt.

2018-ban az Il Ristorante Luca Fantin a tokiói Bvlgari Ginza Tower-ben felkerült az Ázsia 50 legjobb éttermének listájára, ahol a 28. helyet foglalta el. A listán szereplő 11 japán étterem közül egyedül az Il Ristorante Luca Fantin konyháját vezett nem japán származású séf. 

A többi séf

Filippo La Mantia
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Davide Oldani
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Massimo Bottura
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Igor Macchia és Giovanni Grasso
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Ferran Adrià
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Renato Ardovino
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE