Carlo Cracco

Kávéinkat ezekben az éttermekben találja meg:

Ristorante Cracco és Carlo e Camilla in Segheria (Milánó). 

A Vicenzából származó Carlo Cracco az összes nagy séfhez hasonlóan egy világutazó, hiszen az ebből származó tapasztalat, megfigyelések és tudás mind részei a jó konyhának.

1986-ban indult be szakmai karrierje Gualtiero Marchesi mellett, az első olyan olasz étteremben, amely három Michelin-csillaggal is büszkélkedhetett.    

Ezután számos városban megcsillogtatta kulináris tudását: Savona, Párizs, Firenze, Brescia, Cuneo, majd újra Milánó, ahol elfogadta az ország leghíresebb, 1883 óta működő cukrászdáit működtető Stoppani-család felkérését, hogy legyen újonnan nyitott éttermük, a Ristorante Cracco-Peck főszakácsa. 2018 óta ő a város legelegánsabb találkozóhelye, a Galleria főszakácsa.

Nos, mit mondhatnánk még róla? Optimista férfi, aki szereti a kihívásokat, különösen, ha a konyháról van szó.

Cracco imádja keverni az ízeket, de nem pusztán azért, mert szereti a kontrasztokat. Filozófiája egy szintézisen alapszik: az eredményben nem a különbségek látszanak, hanem az új íz, ami megszületett. Nem az ízek keverése a lényeg, hanem a kutatás.    

Carlo Cracco jelenleg a Maestro Martino nonprofit szervezet elnökeként tevékenykedik, amelynek fő célja az egyedi konyha és a kiváló minőségű olasz ínyencségek népszerűsítése.

Több évig volt az ENSZ mezőgazdaság-fejlesztési alapja, az IFAD nagykövete. Az alap célkitűzése, hogy elősegítse a nagyobb élelmiszerbiztonságot a szegény vidéki lakosság számára, javítsa a minőségi élelmiszerekhez való hozzájutást és az ezeken a területeken élők alkalmazkodóképességét.

Cracco in Galleria

A Cracco in Galleria egy komoly, kifinomult és légies étterem, amelynek konyhája a Hugo utcai étterem példáját követi: rengeteg klasszikus ételt kínál, a karamellizált orosz salátától a marinált tojássárgájáig, a serpenyős csontvelővel tálalt sáfrányos rizottótól a kókuszreszelékbe forgatott rombuszhalig. Minden étel elkészítése során harmonikusan találkozik a hagyomány és az innováció.

A többi séf

Loretta Fanella
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Moreno Cedroni
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Pietro Leemann
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Ferran Adrià
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Massimo Bottura
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE