Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
ALT ALT

Beyond Walls: Saype debütálása Olaszországban

A műalkotás, amely a bolygó legnagyobb élőláncát kívánja jelképezni

A Lavazza-csapat 3 perc

„Csak együtt, kéz a kézben leszünk képesek leküzdeni korunk legnagyobb kihívásait”. 

Ezek Saype szavai, a francia-svájci művészé, aki a 2020. október 1-jén Torinóba érkezett Beyond Walls című Land Art projektet festette. A projektet a Lavazza Group támogatta, Torino város önkormányzatával és a torinói királyi múzeumokkal együttműködve.

A torinói Palatinus-kapu Régészeti parkjának lenyűgöző környezetében Saype egy 6000 négyzetméteren elterülő műalkotást hívott életre. Ez a hatalmas festmény a szolidaritás, az ellenálló képesség és a környezet iránti tisztelet ünnepe, amely képletesen összeköti Torino városát a világ többi részével.

A Beyond Walls projekt 2019 júniusában indult azzal a céllal, hogy szimbolikusan létrehozza a bolygó legnagyobb emberi láncát. A fűre mint vászonra Saype egy egymásba fonódó és egymásba kapaszkodó kézpárt festett. Ez az egyszerű mozdulat azt szimbolizálja, hogy mi emberek hogyan tudunk átnyúlni az előttünk álló falakon, azokon a falakon, amelyek elválasztanak minket, vagy inkább mentális vagy földrajzi skatulyákba zárnak minket.

„A Lavazzánál a művészet egy olyan egyetemes nyelv, amely képes élményt teremteni, inspirálni és összehozni az embereket. Az együttműködés Saype-pal 2018-ban kezdődött a Lavazza-naptár projektnek köszönhetően… Saype ’Beyond Walls’ projektje egy újabb lépést jelent a fenntarthatóság felé, mind a környezet, mind a társadalom szempontjából… Saype egy fiatal, új, avantgárd művész, aki őszinte megközelítésével és művészi képességeivel képes értelmezni egy új emberiség koncepcióját” – nyilatkozta Francesca Lavazza, a Lavazza Group igazgatósági tagja…

A Beyond Walls egy efemer műalkotás: Saype fűre festéshez kitalált technikája biológiailag teljesen lebomló festéket alkalmaz, így minimális a környezeti hatás, és a kép a fű szokásos növekedési ciklusával párhuzamosan idővel elhalványul.

A torinói Beyond Walls projekt magában foglalta Saype első olaszországi önálló kiállítását is, amely a torinói királyi múzeumok Galleria Sabauda galériájában volt látható 2021. április 13-ig.

TORINÓBÓL A VILÁG KÖRÜL

A Párizsban, Berlinben, Burkina Faso ouagadougoui Nemzeti Hősök Emlékműjénél, illetve Torinóban megrendezett kiállítások után, hogy csak néhányat említsünk, a Beyond Walls folytatta útját azzal a céllal, hogy egyesítse a világ több mint húsz különböző városát, és egy hatalmas emberi láncot hozzon létre. Az isztambuli kiállítás után Saype úgy döntött, hogy még egyszer visszatér Afrikába, Fokvárosba, hogy mind az 5 kontinensre eljuttassa üzenetét.

 Saype a művészeti mozgalom vitathatatlan úttörője, aki gyermekkori barátaiból álló csapatával együtt járja a világot, és alkot azzal a céllal, hogy a remény egyetemes üzenetét terjessze pozitív művészeti alkotásain keresztül.

Saype állásfoglalása egyértelmű: csak együtt leszünk képesek leküzdeni korunk legnagyobb kihívásait

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.