Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
alt alt

Lavazza naptár 2017. Denis Rouvre közreműködésével

A Lavazza-csapat 3 perc

A MŰVÉSZ: DENIS ROUVRE

Denis Rouvre egy neves francia fotós. 1967-ben született, jelenleg Párizsban él és alkot.

Pályafutása 1992-es kezdetétől Denis Rouvre számtalan arcképet készített hírességekről és egyszerű emberekről egyaránt, akiket a „mindennapok hőseinek” nevez nem mindennapi életük miatt. Az ember erejét és törékenységét elemző műveit több helyen kiállították Franciaországban és külföldön, többek között a Rencontres of Arles, a FIAC, az Art Paris, a Párizsi Képtár, a tjibaoui Kulturális Központ és a Saint-Nazaire-i LiFE tereiben.

A 2014-es Rencontres of Arles fesztiválon kiállított videoinstallációjának ihletője a következő gondolat volt: „Identities, intimate territories” (Identitások, meghitt térségek). 2015-ben a németországi Kunst der Westküste Múzeum adott otthont a műveit bemutató „Low Tide” (Apály) elnevezésű kiállításnak, a lisszaboni Barbado Galériában pedig Nadav Kander, Arno Rafael Minkkinen és Martin Parr alkotásaival együtt állították ki munkáit a „Portrait of the World” (A világ arcképe) című tárlaton. 2016 nyarán a Megève városában fekvő CT Gallery a művész különböző fotósorozatainak legemlékezetesebb darabjaiból rendezett kiállítást. Rouvre arcképei a legrangosabb francia és nemzetközi lapokban is megjelentek. „Low Tide” (Apály) című képsorozatát a New York Times is megjelentette.

A NAPTÁR:

A Föld védelmezői elnevezésű trilógia utolsó részének központi elemét képező, „Geography of Faces” (Az arcok földrajza) című összeállítás a Lavazza és a Slow Food együttműködésének köszönhetően jött létre. Denis Rouvre Indiától kezdve Vietnámon, Laoszon és Srí Lankán keresztül egészen Indonéziáig utazott, hogy bemutassa a távoli vidékek és az ott élő közösségek közötti mély kapcsolatot: a kávécserjék odaadó gondozását, a kedvezőtlen éghajlattal szembeni küzdelmet, az új földművelési módszerek elsajátítása iránti igényt, a hagyományok és a társadalmi szerepek tiszteletben tartását és a különböző közösségek közötti szoros együttműködést. Ember és környezet tökéletes harmóniája: 12 lényegre törő és természetes módon ábrázolt arcképpár olyan férfiakról és nőkről, akik tökéletes harmóniában élnek az őket körülvevő környezettel.

KÜLÖNLEGES TARTALOM:

https://www.youtube.com/watch?list=TLGGDTJ78NrmxuIyMDA3MjAyMg&time_continue=4&v=69nX81hj8DM&feature=emb_logo

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.