Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
alt alt

Lavazza naptár 2002. (David LaChapelle közreműködésével)

A Lavazza-csapat 3 perc

A MŰVÉSZ: DAVID LACHAPELLE

Pályafutását a 80-as évekbeli New York galériáiban kezdte. Maga Andy Warhol ajánlotta be első fotóriporteri munkahelyére, az Interview Magazine folyóirathoz. Az ott töltött évek során LaChapelle a korszak szinte valamennyi meghatározó hírességét megörökítette. A nem sokkal ezután a legnevesebb nemzetközi újságok által is keresetté vált fotós reklámkampányai egy egész nemzedék számára emlékezetesek maradtak. LaChapelle a későbbiekben zenés videók, színházi előadások és dokumentumfilmek rendezésével is megpróbálkozott. Az utóbbi években műveit a világ legrangosabb galériáiban és múzeumaiban is kiállították. 

Az abszolút realizmust élénk színekkel megjelenítő alkotó művei széles körben ismertté váltak, és az említett stílusirányzat gyakori hivatkozási pontjainak számítanak. Nem túlzás azt állítani, hogy generációja egyetlen olyan fotóművésze, akinek a művei a szerkesztői elvárásokat messze túlszárnyalva a kortárs művészet részeivé váltak.

A NAPTÁR:

2002-ben, történetében először színes kiadásban jelent meg a Lavazza aktuális naptárja. A radikális változás a "kortárs pop-art királyának" is nevezett híres fotográfus, David LaChapelle szerződtetésének köszönhető. Virtuóz, eredetiséget és dinamizmust árasztó alkotásai azonnal felismerhetők. A szürreális és ironikus hangulatú, világos, élénk és telített színekkel jellemezhető munkái gyakorta öltenek barokkos jelleget, ennélfogva egyesek a fotóművészet Fellinijének tartját őt.

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.