Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
alt alt

Lavazza naptár 1997. Albert Watson közreműködésével

A Lavazza-csapat 3 perc

A MŰVÉSZ: ALBERT WATSON

A skóciai Edinburghban született művész a Dundee-i Duncan of Jordanstone Művészeti és Formatervezői Főiskola hallgatójaként grafikai tervezést, a londoni Királyi Művészeti Főiskola diákjaként pedig filmművészetet és televíziózást tanult. 1970-ben a feleségével, Elizabethtel együtt az Egyesült Államokba költözött. Sajátos stílusa felkeltette az amerikai és európai divatlapok figyelmét. Albert 1975-ben Grammy-díjat kapott, majd 1976-ban a Vogue magazin felkérte az első közös munkára. A számos könyvet megjelentető művész alkotásait több múzeum és galéria önálló kiállításokon mutatta be. Watson a több száz sikeres reklámkampányon kívül TV-reklámokat is rendezett.

Az iparág rangos magazinja, a Photo District News beválasztotta a 20 legbefolyásosabb fotóművész közé. Pályafutása során számos díjjal ismerték el munkáját, többek között a Lucie-díjjal, három ANDY-díjjal és a Királyi Fotográfiai Társaság Centenáriumi érmével, sőt, Grammy-díjat is nyert (egy Mason Profitt album borítójáért).

A NAPTÁR:

1997-ben Albert Watsont bízták meg a naptár elkészítésével, aki a "Kávé kettős lelkülete" címet adta munkájának. A kávé nemcsak édességet, melegséget és megnyugvást nyújt, hiszen az életerő, a vitalitás és az izgalom ugyanúgy jellemző rá. A kávé kettős természetét a fotóművész egy olyan nővel fejezi ki, aki néha angyalként, néha pedig ördögként látható. Arcképekből, divatfotókból, tájképekből és a mindennapok pillanatfelvételeiből álló átfogó életműve során Albert Watson különböző stíluselemeket és technikákat alkalmazott. A több száz reklámfotón kívül videóklippeket is készített.

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.