Business
FOOD SERVICE
@BUSINESS SOLUTIONS
alt alt

KAFA: EGY IGAZI KÁVÉKÜLÖNLEGESSÉG

Izgalmas történet egy egzotikus eredetű, exkluzív és ritka kávékeverék mögött.

Írta a Lavazza csapata 2 perc

A világ egyik legfinomabb kávéja, a Kafa egy olyan kávéfajta, amely az etióp esőerdő szívéből származik, ahol az arabica kávé története kezdődött.

 

A Kafa az első növénytől származik, amelyből az összes többi kávétermesztés származik, és mióta ez az első növény sok évszázaddal ezelőtt kikelt, azóta sok további spontán nőtt tovább – legalábbis így megy a történet.

 

A régió közösségei generációk óta adták tovább a Kafa növények megőrzésének és gyümölcseik betakarításának titkait. Például a betakarítás kizárólag kézzel történik, a nyers bab gondos kiválasztása után, és a szárítás természetesen, a napon történik.

 

 

HONNAN EREDT A KAFA NÉV?


 

 

Ez a felfedezés utat adott egy új hagyománynak, amelyet nemzedékek óta ápolnak és az egész világon megosztottak. Ettől a pillanattól kezdve az Araba Felix régió szerzetesei kávébogyóból készült forrázatot kezdtek inni, hogy élvezhessék azok csodálatos hatását.

 

Icona di Verificata con community

 

 

MI A KÜLÖNLEGES A KAFA-BAN?

A Kafa egy exkluzív és ritka kávékeverék. Merész, hosszan tartó és testes kávéélmény, azoknak készült, akik más és igazán különleges keveréket keresnek: tökéletes párja egy igazi kávéínyenceknek. Lassú sültje megőrzi érzékszervi tulajdonságait, és ez a titka a jellegzetes aromája, íze és teste közötti tökéletes egyensúlynak.

 

Icona di Verificata con community

A Kafa kávéról azt mondják, hogy mind növényként, mind később italként az etiópiai Kaffa régióban keletkezett, ahol jelenleg 6000 és 10000 között termesztik a Kafa kávénövényt.

 

Valójában Etiópia a Coffee Sapiens utazás kiindulópontja. A Coffee Sapiens egy tanulmány, amelyet Ferran Adrià séf írt, a Lavazza és a Pollenzo Egyetem együttműködésében, feltárva a kávé világa mögött meghúzódó számos történetet, abban a reményben, hogy a kávé történetének megértése innovációt hoz létre ezen a területen.

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.

TRAINING CENTER

Tudj meg többet a világméretű kávéiskolai hálózatunkról.