Szerettük volna megünnepelni a történelmi gyökereit ennek az egyedi terméknek. A Coffee Roots egy olyan utazás, amely a kávé származásának nyomába ered, azt vizsgálva, hogyan jutott el a varázslatos kávébab a nyugati világba, és felfedezi, milyen jelentőséggel bír a kávé az egyes kultúrákban.
A projekt, amelyről a gasztronomád újságíró, Vittorio Castellani (más néven Chef Kumalè) egy könyvet is írt, ezer módját tárja fel annak, hogyan igazították a kávét a mindennapi fogyasztók különféle ízlésvilágához és szokásaihoz.
Bár ma az Eszpresszót tartjuk „a kávé univerzális nyelvének, amelyet mind az öt kontinensen beszélnek, fontos megjegyezni, hogy minden ország még ma is létező, saját »helyi nyelvjárássokkal« is rendelkezik: a rituálék, a szertartások, a szokások és a kávéfogyasztás egyéni hagyományokon alapszik” (Kumalè Séf).