Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
alt alt

Lavazza naptár 2009. Annie Leibovitz közreműködésével

A Lavazza-csapat 3 perc

A MŰVÉSZ: ANNIE LEIBOVITZ

A Connecticut állambeli Waterburyben született, 1949. október 2-án. Fotós pályafutását 1970-ben kezdte a Rolling Stone magazinnál, ahol hivatalos fotós lett. Tíz évvel később 142 címlapot és számos fontos fotóriportot tudhatott magáénak. 1983-tól a Vanity Fair, 1993-tól pedig a Vogue folyóirat munkatársaként dolgozott. A fotográfiai munkákon kívül emlékezetes reklámkampányokat is készített. Az évek során több, tekintélyes szervezettel és előadóművésszel is együttműködött, így például a White Oak Dance Projectnél alkotó Mikhail Baryšnikovval és Mark Morrisszal.

Számos könyvet publikált, és kiállításokon vett részt Amerikában és Európában egyaránt. 2006-ban a francia kormány a „Commandeur dans the Ordre des Arts et des Lettres” címmel tüntette ki. Számos díjat nyert el, többek között a new york-i Nemzetközi Fotográfiai Központ Életműdíját és a londoni Királyi Fotográfiai Társaság Centenáriumi érmét.

A Kongresszusi Könyvtár a Living Legend kitüntetéssel ismerte el a munkásságát. Jelenleg New Yorkban él, három gyermekével: Sarah-val, Susannal és Samuellelel.

A NAPTÁR:

Annie Leibovitz fotósorozata hét képen keresztül mutatja be az olasz életstílust. A Belpaese szellemiségében született fotográfiai utazás a divat, a művészetek, az olasz konyha, a szerelem, a filmművészet és a történelem tematikáját ünnepli. Az utazás középpontjában természetesen az olasz életstílus világszerte ismert szimbóluma, az egyedülálló Lavazza eszpresszó kávé áll. A világ egyik legismertebb és nagyra becsült fotóművészének tartott Annie Leibovitz munkássága előtt az amerikai Kongresszusi Könyvtár a Living Legend kitüntetéssel tisztelgett. Számos rangos nemzetközi díjjal ismerték el hozzájárulását a fotóművészet történetéhez.

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.