Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
alt alt

Lavazza naptár 2020. David LaChapelle közreműködésével

A Lavazza-csapat 3 perc

A MŰVÉSZ: DAVID LACHAPELLE

A Lavazza és LaChapelle 2002-ben találkozott először, amikor a Lavazza felkérte a művészt az aktuális évre vonatkozóan az Espresso & Fun című naptár elkészítésére.

2012-ben a fotóművész egyike volt a The Lavazzers sztárjainak; amely naptár a fényképezés 12 mesterét ünnepelte.

David LaChapelle és a Lavazza útjai újra keresztezték egymást a 2020. évi naptár megvalósítása kapcsán, amelynek felvételei Hawaii szigetén készültek.

A „realize,” azaz „vedd észre” című kép a naptár egyik kiemelt motívuma. A felvétel a Divine Acts című kiállításon került bemutatásra, és egyszerre hívja fel a figyelmet bolygónk magával ragadó szépségére és a veszélyekre, amelyek fenyegetik.

„LaChapelle képes volt értelmezni az általunk nagyon fontosnak tartott értékeket. Megtiszteltetés volt vele dolgozni. Azt próbáltuk hangsúlyozni, mennyire fontos ma visszatalálni a természethez.”

Francesca Lavazza

A NAPTÁR:

A 2020. évi, Earth CelebrAction című Lavazza-naptár az emberiség és a természet közötti kapcsolatot ünnepli, ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy magunk is sokat tehetünk Földünk megóvásáért.

A szavak, amelyek David LaChapelle fantasztikus felvételeit kísérik, a felelősségvállalás szükségességét sürgetik embertársaink és a mindannyiunkat körülvevő világ érdekében.

A naptár nagyszerű eszköze annak, hogy kritikusan szemléljük jelenünket, hiszen az esztétikus művészi kifejezés segítségével magával ragad és inspirál, ugyanakkor tettekre ösztönöz bennünket.

Nem véletlen, hogy a decemberhez tartozó, a naptárt záró szavak konkrét tettekre szólítanak fel amellett, hogy kollektív vágyunkat is kifejezik: „change,” azaz „változtass”.

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.