Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
alt alt

Lavazza naptár 2008. Finlay MacKay közreműködésével

A Lavazza-csapat 3 perc

A MŰVÉSZ: FINLAY MACKAY

Skóciában született, 1973-ban. Képzőművészeti fotográfiát tanult a Glasgow-i Művészeti Iskolában. 2002-ben kezdett önállóan dolgozni. Eredetiséget sugárzó első képein a populáris kultúra és a street art a képregények és a klasszikus festészet stílusjegyeivel keveredik. Képzelőerejének, technikai tudásának és a megvilágítással kapcsolatos mélyreható ismereteinek köszönhetően nemzedéke egyik legtehetségesebb fotóművészeként tartják számon.

2006-tól a New York Times folyóirat munkatársaként számos fontos portfólió és címlap megalkotásában segédkezett. A londoni Nemzeti Arcképtárban, 2011. júliusában megnyitott kiállítása a 2012-es olimpia sportolóit ünnepelte. MacKay sajátos képzelőerejének köszönhetően napjaink legismertebb hírességeit és sportolóit újszerű megvilágításban ábrázolja. Az évek során számos nemzetközi márka reklámkampányának elkészítésében működött közre.

A NAPTÁR:

A 16. számú naptár királynői csábító küllemükkel és lenyűgöző környezetükkel az udvarukba invitálják a szemlélőt, hogy osztozzanak a fenséges élményen. Minden büszke királynő mellett van egy király, és a naptár királya nem más, mint a Lavazza eszpresszó – a kávé, amely fenségesen uralja a képeket. Finlay MacKay Skóciában született, 1973-ban. Tanulmányai után Londonba költözött, ahol neves fotóművészek asszisztenseként dolgozott, 1999 és 2002 között például Elaine Constantine mellett. Friss és eredeti stílusban született korai műveiben a street art és a képregények világa a klasszikus angol képzőművészeti iskolákra jellemző stílusjegyekkel keveredik.

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.