Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
alt alt

Lavazza naptár 2001. Martine Franck és Richard Kalvar közreműködésével

A Lavazza-csapat 3 perc

A MŰVÉSZ: 

MARTINE FRANCK

Franke 1938-ban Belgiumban, Antwerpenben született, gyermekkora nagy részét azonban Angliában és az Egyesült Államokban töltötte. 1963-ban kezdődött fotós karrierje. Eleinte Kínában, Japánban és Indiában alkotott. 1965-től szabadúszóként dolgozott. A művész- és íróportrékon kívül számos humanitárius és feminista tematikájú fotóriportot is készített. Számos könyvet publikált, és a Cartier-Bresson Alapítvány elnökévé is megválasztották. A színház megalapításával egy időben, 1964-ben nevezték ki a Théâtre du Soleil hivatalos fotósává, mely tisztséget mind a mai napig betölti. 1983-ban csatlakozott a Magnum ügynökséghez.

RICHARD KALVAR

Kalvar New York-ban született, 1944-ben. A Cornell Egyetemen folytatott tanulmányainak befejezését követően Jérôme Ducrot, francia divatfotós asszisztenseként dolgozott. 1966-ban egy hosszú európai utazás során, fényképezőgéppel a kezében úgy döntött, hogy főállásnak választja a fotózást. 1972-ben társalapítója volt a párizsi Viva fotóügynökségnek, 1977-ben pedig tagja lett a Magnum fotósok elit klubjának, amelynek később alelnöke és elnöke lett. Kalvar fotós kutatóként, újságíróként és kereskedelmi fotósként Franciaországban, Olaszországban, Angliában, Japánban és az Egyesült Államokban járt megbízásai során. Számos csoportos kiállításon is részt vett. 2007-ben a Maison Européenne de la Photographie nagyszabású kiállítást rendezett a tiszteletére, ahol bemutatták fotográfiai munkásságát és az akkor megjelent Earthlings című fotóalbumát.

A NAPTÁR:

A barátság ihlette 2001-es kiadású naptár a kávézási szokásokon keresztül különböző életképeket jelenített meg. Az album a Magnum ügynökség két nagyszerű fotóriporterének a munkája: Martine Franck és Richard Kalvar. Franck Belgiumban született, 1938-ban. 1965-től szabadúszóként dolgozott. A művész- és íróportrékon kívül számos humanitárius tematikájú fotóriportot is készített. Kalvar New York-ban született, 1944-ben. Egy hosszabb európai körutazást követően a nagyvárosi élet mindennapjait megörökítő fotóművészként folytatta pályafutását.

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.