Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
alt alt

2000. évi Lavazza naptár Elliot Erwitt közreműködésével

A Lavazza-csapat 3 perc

A MŰVÉSZ: ELLIOTT ERWITT

Az orosz szülők gyermekeként 1928-ban, Párizsban született művész a gyermekkorát Milánóban töltötte. Később visszatért a francia fővárosba, majd az Egyesült Államokban telepedett le. 1948-ban, New Yorkban megismerkedett Steichennel, Robert Capával és Roy Strykerrel. Capa meghívására 1953-ban csatlakozott a Magnum Photos ügynökséghez. A nagyszerű tehetségeket foglalkoztató cégnél Elliott az elnöki tisztséget is több alkalommal betöltötte.

1970-től filmezéssel is elkezdett foglalkozni. Pályafutása során összesen mintegy 17 filmet forgatott, többek között dokumentumfilmeket, vígjátékokat és szatírákat. Amerikában, Párizsban, Madridban és Londonban önálló kiállítások keretében mutatták be a műveit. Pályafutása során több mint 20 könyvet publikált.

A NAPTÁR:

Az ezredfordulón megjelentetett naptár eredeti formában, Elliott Erwitt időtlen stílusában mutatta be az európai családok életét. A képek középpontjában természetesen a mindennapjainkat meghatározó, különböző formában és szokások kíséretében fogyasztott kávé állt. Elliott Erwitt Párizsban született, 1928-ban, orosz szülők gyermekeként. 1939-ben az Egyesült Államokba költözött, ahol fotó- és filmművészetet tanult. 1950-től szabadúszó professzionális fotósként dolgozott.

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.