Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
alt alt

Lavazza naptár 1996. Ferdinando Scianna közreműködésével

A Lavazza-csapat 3 perc

A MŰVÉSZ: FERDINANDO SCIANNA

Szicíliában született, 1943-ban. Leonardo Sciasciával kötött barátsága művészi értelemben is gyümölcsözőnek bizonyult, mivel számos jelentős kiadványt jelentettek meg közösen. Scianna 1967-ben Milánóba költözött, ahol a L’Europeo című hetilap fotóriportereként helyezkedett el. Ezután Párizsba költözött, ahol a következő 10 év során a legrangosabb párizsi folyóiratok politikai és irodalmi tudósítójaként és fotóriportereként dolgozott. Henri Cartier-Bressonnak köszönhetően 1982-ben csatlakozott a Magnum ügynökséghez. Az idők során számos kiadványt jelentetett meg. Napjainkban a tudósításon kívül divatfotózással, reklámfotózással, írókkal való együttműködéssel és portékészítéssel tölti az idejét. Bár nemzetközileg elismert művész, újságírói pályáját nem adta fel.

A NAPTÁR:

A '96-os naptár látványvilágát Ferdinando Scianna újító szellemiségének köszönhetően fülledt, mediterrán hangulat jellemzi. A kávéábrázolás hátteréül szolgáló, jellegzetesen olasz környezetben a művész nagyszerűen ötvözi a kávéfogyasztás érzéki örömét a déli tájak meleg tónusaival. A főszereplőül választott Maria Grazia Cucinotta tökéletes megtestesítője az említett érzékiségnek. Ferdinando Scianna Szicíliában született, 1943-ban. A tudósításokon és a portrékészítésen kívül divat- és reklámkampányokban vesz részt. Bár nemzetközileg elismert művész, újságírói pályáját nem adta fel.

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.