VISSZA
Meno di un minuto
A cup with

Neil Stubley

Wimbledon főpályamesterével

Wimbledon ad otthont a világ legismertebb füves pályáinak, gazdag sportolóinak, buja zöldterületeinek, amiket mesterien gondoznak. Ezeknek a pályáknak mindenekelőtt a világ vezető teniszezői által felállított szigorú normáknak kell megfelelnie.

 

Ezen igények kielégítéséhez különleges gondoskodásmód, megkérdőjelezhetetlen professzionalizmus és abszolút elkötelezettség szükséges. Ezek a tulajdonságok pedig nem hiányozhatnak Wimbledon főpályamesteréből. Ma Neil Stubley-val beszélgetünk, akit az a megtiszteltetés ért, hogy ő töltheti be ezt a posztot.

 

Ez egy hideg és csapadékos nap – talán jó a fűnek, de az alacsony hőmérséklet miatt Neil egy meleg és nyugtató italra vágyik. Az általunk készített finom, krémes habos és csokoládé reszelékkel megszórt mokka tökéletesen megfelel e célra.

4.Lavazza-Magazine-Tennis-Acupwith-NeilS-img1-sx
5.Lavazza-Magazine-Tennis-Acupwith-NeilS-img2-dx

 

„Én felelek az összes füves pályáért, valamint azokért a csapatokért is, akik ezeken a pályákon dolgoznak”, meséli nekünk. „Mi gondoskodunk róla, hogy a játékosok elégedettek legyenek és hogy a pályákon rendszeresen játsszanak.”

 

Az, hogy sikeresen teljesítsük ezeket a feladatokat, kemény munkát és határozott odaadást igényel. „Minden egyes nap lenyírjuk a füvet,” mondja Neil, „ezután meghúzzuk a vonalakat, hogy minden egyes nap szépek és jól láthatóak legyenek.”

 

Minderre a mérkőzések előtt kerül sor. De a munka azután is folytatódik, hogy a játékosok lelépnek a pályákról – Neil és csapata ilyenkor gereblyézi át, mossa le és fedi be a pályákat „Lefektetjük őket éjszakára”, mondja. „Aztán másnap megismételjük ez egészet.”

 

Kemény munka, de az eredmények lenyűgözőek. Neil talán más módon is hozzájárult Wimbledon sikeréhez a füves pályákon végzett kulcsfontosságú munkáján kívül...

„Amikor átvettem a stafétabotot az elődömtől 2013-ban”, meséli, „végül brit győztesünk lett.” Andy Murray győzelme volt az első brit diadal Wimbledonban 77 év óta.

„Talán azért, mert itt kezdtem”, teszi hozzá mosollyal az arcán.   

Találtunk más érdekes cikkeket is…

MAGAZINE
Neil Stubley

A cup with

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Nick Pearce

A cup with

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Mathilde Chatellard

A cup with

BŐVEBBEN
MAGAZINE
A 2018-as Roland-Garros galériája

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Australian Open 2018

Galéria

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Roland Garros 2018

Galéria

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Wimbledon 2016

Gallery

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Roland Garros 2016

Gallery

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Australian Open 2016

Gallery

BŐVEBBEN
MAGAZINE
US Open, 2016

Gallery

BŐVEBBEN