Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
Lavazza futball Lavazza futball

A Lavazza és a futball, micsoda párosítás

A Lavazza-csapat 2-3 perc

A kávé és a nagy sportesemények világa osztozik néhány alapvető építőelemben: szocializáció, rituálék, energia, elkötelezettség és globális elérés. A különböző partneri kapcsolatok között, amelyeket a Lavazza az évek során támogatott az olyan kiemelt sportágakban, mint a tenisz, a golf, a síelés és a lóverseny, van egy különleges kapcsolat, amelyet a labdarúgás világában tart fenn.

Az Olaszország és Európa egyik legsikeresebb csapatával, a Lavazzához hasonlóan torinói székhelyű Juventus-szal való együttműködés 2020. szeptember 8-ig nyúlik vissza.

Juventus partnerség: két ikonikus márka azonos értékekkel

A helyszín, ahol bejelentésre került, hogy az akkori olasz bajnoki címet birtokló csapat hivatalos kávéja a Lavazza lett,  Nuvola Lavazza volt, a torinói székhelyünk.  A Bianconeri és a Lavazza közötti partneri kapcsolat létrejötte - mindkettő ugyanabban a városban született - globális jelentőségű eseménynek számított: két márka, amely a stratégiai jövőképet és a kiemelkedő vállalkozói képességeket kihasználva képes volt nemzetközileg elismert, nyerő üzleti modelleket létrehozni és exportálni, és teljes értékű világszínvonalú jelenséggé válni.

A partnerség a torinói születésű, ma már világszerte elismert kiválóságot ünnepli, amely elsősorban a két ikonikus márka közös értékeiből,  az innováció, a szenvedély, a hagyományok és az emberközpontú megközelítés iránti elkötelezettségükből fakad, amelyben az emberek a kiválóságról szóló történet valódi főszereplőivé válnak.

A megállapodás egy sor marketing- és kommunikációs tevékenységet foglal magában, többek között a Lavazza márka láthatóságát a pályán a Serie A  és a Coppa Italia mérkőzéseken, a Juventus Training Centerben, valamint egyéb aktivitásokat a digitális és a közösségi csatornákon, továbbá a logó használatát az ATL, BTL és webes kommunikáció során. Emellett a partnerség a Juventus Women és az e-sportok világát is bevonja a különböző kezdeményezéseken keresztül.


Fontos megemlíteni, hogy a partnerség magában foglalja a Lavazza kávé kizárólagos fogyasztását a torinói Allianz Stadium összes bárjában és vendéglátóhelyiségében, amely kényelmes kávéállomással van felszerelve, valamint a Lavazza kávégépek használatát a stadion összes Sky boxában és a kávé biztosításának lehetőségét a J Hotelben.

 Sergio Cravero , a Lavazza Csoport marketingigazgatója, kiemelve, hogy a vállalat marketingstratégiájának egyik fő pilléreként a Lavazza a sport értékeire összpontosít, a márka nevében elmondta, hogy különösen büszke egy ilyen rangos, többéves partnerség aláírására, különösen, ha a két márka és Torino városa közötti kapcsolatra gondolunk.

Az Arsenal FC-vel való partnerség: kultúra és szenvedély

helyi gyökerek megerősítése mellett a Lavazza Csoport 2018 novemberében többéves partneri megállapodást írt alá, majd 2021-ben megújította azt a brit labdarúgás egyik legfontosabb és legnevesebb klubjával, az Arsenal FC-vel , és a csapat „hivatalos kávéja” lett. Ennek az új együttműködésnek köszönhetően az autentikus olasz kávé kiválósága most először találkozik hivatalosan a nagyszerű angol labdarúgással.


A Lavazza és a brit klub megalapítása érdekes módon nagyjából egy időben történt: a Lavazza  1895-ben kezdte meg az autentikus olasz kávé hosszú távú hagyományát, az Arsenal pedig 1886-ban látott napvilágot. A Lavazza ismét elkötelezi magát a kultúra, a hagyományok és a szenvedély, vagyis ugyanazon értékek mellett, amelyeket az Ágyúsok képviselnek minden alkalommal, amikor pályára lépnek.

A partneri kapcsolat garantálja, hogy a Lavazza-kávét a következő években az Emirates Stadionba látogató futballrajongóknak is felszolgálják, és a csapat edzőközpontjában is elérhető lesz.

A Lavazza a befogadó hitvallásához hűen büszke arra, hogy 2021-ben az Arsenal női csapatának is támogatója lett, és ezt a partnerséget a 2022-2023-as szezon idejére megújította.

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.