Business
FOOD SERVICE
@BUSINESS SOLUTIONS
alt alt

A KÁVÉ FONTOSSÁGA MANAPSÁG

Az okos munkavégzés az apró örömök újrafelfedezését is magával hozta, különösen a kávé világában.

5 perc

A koronavírus okozta vészhelyzet a távmunka gyors megvalósítására késztette társadalmunkat. Ez fontos hajtóerő volt a digitalizálási folyamat felgyorsításában, aminek eredményeként munkamódszereink és kávészüneteink is okosabbak lettek. 

Ebben a viharos időszakban a kávészünet rituáléja nagyot fejlődött. Miközben a legtöbb ember mindennapi rituáléjának döntő része maradt, egyfajta jutalommá is vált, nevezetesen annak módjává, hogyan kényeztesd magad egy hosszú távmunkanap után. Ez lett az egyik legjobban várt napi szabadidős tevékenység.

A távmunka arra ösztönzött bennünket, hogy új és kreatív módokat találjunk a mindennapi pillanatok képernyőn keresztüli megosztására. Mivel már nem találkozhatunk a bárban, hogy elfogyasszunk egy jó kávét kollégáinkkal, helyette kialakult a virtuális kávézás szokása, hogy továbbra is részt vehessünk a szent irodai szertartásban, a déli kávészünetben.

A PANDÉMIA HATÁSA MINDENNAPI ÉLETÜNK MEGÉLÉSÉRE

Az okos munkavégzés alapvetően megváltoztatta mindennapi szokásainkat, közte a kávéfogyasztással kapcsolatosakat is, különösen az olaszok körében.

Korábban a munka előtti kávét tipikusan útközben és állva fogyasztottuk el.  Most viszont a napi első kávé elkészítésének rituáléja az élmények megosztásának fontos pillanatát jelenti.  A világjárvány előtt zsúfolt napirendünk rengeteg időt elvitt, azóta viszont az okos munkavégzés lehetővé teszi számunkra, hogy újra felfedezzük azokat a szokásainkat, amelyektől már egy ideje elszoktunk, mint például a kedvenc kávénk reggeli élvezetére szánt minőségi idő. 

HOGYAN VÁLTOZTATTA MEG NAPI SZOKÁSAINKAT AZ OKOS MUNKAVÉGZÉS

Az okos munkavégzés az új ízekhez való hozzáállásunkra is jó hatással volt – lehetővé tette, hogy újra felfedezzük a házi kávé elkészítésének varázsát. Azokat a munkakezdés előtti, magunknak visszanyert perceket most a legjobb bárokhoz méltó kávéreceptek elkészítésére használjuk fel.

Ha akár csak kicsit több időnk van magunkra, kávézási lehetőségeink gyakorlatilag végtelenek.

Mostantól kávédat (legyen az rövid, hosszú, forró vagy hideg macchiato, koffeinmentes, keserű, nagy csészében, pohárban, hidegen vagy tejszínnel) a nap bármely szakában és olyan gyakran élvezheted, amikor csak akarod.

KIALAKULT ÚJ SZOKÁSOK

A távmunka során egy másik trend is megszületett: a tökéletes otthoni kávésarok kialakítása.

Most nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy otthon kifejezetten erre szánt teret alakítsunk ki az élvezetes kávészünethez. Ebben a kávésarokban megtalálhatjuk a kávéfőzőt, az ahhoz tartozó, különböző méretű csészéket, a kanalakat, csészealjakat, a kávékapszulákat, őrölt kávét, cukrot, harapnivalókat és kekszeket tároló edényeket, és nem utolsósorban a kiváló minőségű kávét.

Legyen szó az elmaradhatatlan reggeli csésze kávéról, vagy a délutáni kávészünetről, az új valóság új utak felé terelt bennünket, hogy teljes nyugalomban élvezhessük kellemes kávészünetünket.

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.

TRAINING CENTER

Tudj meg többet a világméretű kávéiskolai hálózatunkról.