*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
A Lavazza a kubai kultúrát ünnepli a „¡Tierra! La Habana” különleges kiadású kávéval.
Havanna alapításának 500. évfordulója csak kétszer történik meg ezer év alatt.
Éppen ezért kell teljes tisztelettel megünnepelni.
Ebből az alkalomból a Lavazza elindította a „¡Tierra! La Habanát”, egy limitált kiadású, 100% Arabica Cubana kávékeveréket, amely mind ízében, mind dizájnjában a kubai kultúra meleg és színes hangulatát idézi.
A Lavazza elkötelezettsége az országban és a limitált kiadású ¡Tierra! La Habana egy hosszú távú projekt része, amelyet a Lavazza Alapítvány 2018-ban indított el partnerségben az Oxfammal és a kubai hatóságokkal.
Kuba történelme egyben a kávé történelme is.
Francia telepesek a XVIII. században kezdtek el kávét termeszteni a szigeten.. A kedvező éghajlat és a jó mezőgazdasági gyakorlatok presztízst adtak a kubai kávénak, amely gyorsan elterjedt a sziget határain túl is. A múlt század felénél azonban hanyatlás következett be.
Napjainkban az ország csökkenő kávétermeléssel, gyenge minőségirányítással és az alacsony termelékenységű területek regenerálásának szükségességével kapcsolatos problémákkal küzd. Ez a helyzet minden korábbinál nagyobb mértékben érinti a helyi közösségeket, különösen a fiatalabb generációk mezőgazdasági termelésből való kilépése és a nők részvételének hiánya miatt.
Tavaly a Lavazza a ¡Tierra! projekt keretében programot indított a fenntartható minőségű kávé termelésének és a kubai gazdák életszínvonalának javítása érdekében.
A Giuseppe és Pericle Lavazza Onlus Alapítvány által kitalált és irányított projekt első fázisában 10 termelési és oltványtermesztési központot hoztak létre 6 millió új, kiváló minőségű kávénövény számára a sziget keleti részén, Granma és Santiago közösségeinek bevonásával.
A kávétermelési lánc megerősítésével a helyi közösségek lehetőséget kaptak egy kisebb termesztési egység létrehozására, a nők és a fiatalok szerepének előmozdítására, valamint a munka igazságosabb elosztására és a fenntartható gazdasági növekedésre.
A Lavazza úgy döntött, hogy hozzájárul a havannai ünnepségekhez azzal, hogy megosztja évszázados tapasztalatát a helyi közösségekkel, felfedve gyártási folyamatait, keverési és pörkölési technikáit, valamint az autentikus olasz eszpresszó művészetét és a receptek legújabb trendjeit.
A Lavazza egy célzott képzési programmal támogatja 34 iskola megnyitását, amelyek a legjobb termesztési gyakorlatokról szóló ismereteket terjesztik az ágazatban dolgozó 2900 kávétermelő és 500 technikus között.
Casa de la Amistad hangulatos környezetében a vállalat felállította képzési központjának egy ideiglenes változatát. Világszerte 47 helyszínnel ezek az oktatóközpontok a kávéval kapcsolatos legnagyobb képzési hálózatot jelentik a kávészakértők és -rajongók számára.
A kubai hangulat, a színek és az emberek voltak a főszereplői Steve McCurry fotókiállításának - akihez a projekt minden felvétele fűződik a ¡Tierra! projekt létrehozása óta. Lencsevégre kapott képein Steve a kávétermesztéshez kapcsolódó tevékenységeket, valamint az emberek és a földjük közötti erős köteléket ábrázolta.
Fenntarthatóság
Fenntarthatóság
Fenntarthatóság
Fenntarthatóság
Fenntarthatóság
Fenntarthatóság