Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
alt alt

COFFEE DEFENDERS: A REMÉNYT NYÚJTÓ DOKUMENTUMFILM

Ismerd meg a Lavazza elkötelezettségét a kolumbiai Meta helyi közösségeinek támogatása iránt.

A Lavazza-csapat 2/3 perc

Johana egy fiatal kolumbiai nő, aki a FARC fegyveres konfliktusa során mindenét elvesztette, de „újjászületett” azáltal, hogy reagált a helyzetre, és kezébe vette a saját sorsát és a gyermekeiét. Elhatározta, hogy továbbra is a közösségében fog élni, az Andok lábánál fekvő Meta kávétermelő vidék termékeny és érintetlen földjén. Ezt a korábban illegális termesztésre használt földterületet 2013-ban adta a kolumbiai kormány a Johanáéhoz hasonló gazdálkodó családoknak.


A nők jogait és az őslakos közösségeket támogató mozgalmak iránt elkötelezett Alexandra Roca fotóművész és riporter mellett Johana a főszereplője a Coffee Defenders: A coca-tól a kávéig vezető út című dokumentumfilmnek, amelyet a Lavazza a rendezővel, Oscar Ruiz Navia-val, a kortárs kolumbiai filmművészet egyik legmeghatározóbb szószólójával együttműködve hozott létre.


TUDJ MEG TÖBBET A SZEREPLŐK ÉLETÉRŐL


Alexandrának és Johannának volt egy küldetése: a kolumbiai Metából a Costa Rica-i Cartagóba kellett vinniük egy kávécserjét, amit Johana termesztett. Itt kezdődik az utazás a kokaültetvényekkel tarkított kolumbiai Meta régión keresztül, ahol a kávé a változás és a megváltás jelképévé vált. A kávé számára fenntartott termőföldeket ma az ember változásra való elszántságának megerősítését jelentik, egy olyan értéket, amelyet védeni és védelmezni kell. A reménytől és a jobb jövőbe vetett rendíthetetlen hittől vezérelve Johana újjászületett az ismét virágzó kávéfarmján végzett munkája révén, és a nők emancipációjának és bátorságának történetét meséli el.

NÉZD MEG MOST

A két főszereplő a különböző helyeken és kultúrákon áthaladva olyan emberekkel találkozott, akik Johanához hasonlóan nap mint nap megtapasztalják a háború szörnyűségét, de az ebből fakadó újjászületést is. Céljaik a következők voltak: a kávétermesztők megerősítése, a vidéki Kolumbia kihívásainak bemutatása, a kávétermesztők új generációinál a tehetség ösztönzése és olyan döntések meghozatala, amelyek javítják a termelékenységet, és új kihívásokat vállalnak fel.

Abban az időszakban az emberek kokát termesztettek” - emlékszik vissza főszereplőnk, Johana. „Féltem, de végül azt mondtam magamnak: Visszamegyek, mert ez az otthonom, és nem hagyhatom el. Nem számít, ha meg akarnak ölni, de nekem haza kell mennem.

ISMERD MEG A SZÍNFALAK MÖGÖTTI VILÁGOT

Nézz meg néhány videót és egy sor kulisszák mögé betekintő fotót a produkcióról egy videón keresztül. 


FÓKUSZBAN A DOKUMENTUMFILM A SAJTÓKÖZLEMÉNYEKEN KERESZTÜL

Töltsd le a Coffee Defenders sajtóközleményeit, hogy megismerd a Lavazza első dokumentumfilmjének minden részletét. 


Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.