Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
alt

A BOLYGÓ TÜDEJÉNEK VÉDELME

A Lavazza és a CESVI összefog az Amazonas esőerdejének erdőirtása elleni küzdelemben.

A Lavazza-csapat 4/5 perc

Az amazóniai esőerdő a Föld legnagyobb és legváltozatosabb trópusi esőerdeje. Az összes oxigén mintegy 6%-át termeli, ezért kiérdemelte „A bolygó tüdeje” címet. A világ leghatalmasabb és legértékesebb természeti fegyvereinek otthona a klímaváltozás ellen, ásványkincsekben és természeti kincsekben, többek között fában gazdag, valamint a világ növény- és állatvilágát alkotó fajok több mint a felének nyújt élőhelyet.


Amazónia növényvilága kritikus szerepet játszik az általunk belélegzett levegő tisztításában. A növények az oxigénért cserébe szén-dioxidot tárolnak el, amely a Föld legjelentősebb, hosszú élettartamú üvegházhatású gáza. Az egyes növények által tárolt szén-dioxid mennyisége a méretüktől függ: minél nagyobbak, annál több szén-dioxidot tárolnak.  

Sajnos, mindazok ellenére, amit Amazónia kínál, jelenleg jobban kiaknázzák, mint amennyire védik, hogy teret adjanak a mezőgazdaságnak, a gyártásnak és az építőiparnak. Következésképpen azok, akiknek túlélése a terület felvirágzásától függ, a leginkább érintettek. A tömeges erdőirtás következtében számos őslakos közösség úgy döntött, hogy részt vesz az erdőirtásban.

Bár ezek a tevékenységek még inkább hozzájárulnak az erdők pusztulásához és elsivatagosodásához, valamint az ózonréteg károsodásához, kényelmesebb és jövedelmezőbb a fák kivágása és a rönkök eladása, mint a földből élni.

KONKRÉT INTÉZKEDÉSEK AZ AMAZÓNIAI ESŐERDŐ MEGMENTÉSE ÉRDEKÉBEN

Az értékes erőforrások megóvása érdekében a Lavazza Alapítvány a CESVI-vel, a Perui Környezetvédelmi Minisztériummal, valamint a helyi és őslakos közösségekkel közösen projektet indított a meglévő erdei örökség megőrzésének előmozdítására. Ez a projekt új növények, különösen az paradió fák ültetését is megvalósítja az erdő leromlott területein. Ez a Bertholletia excelsa néven is ismert fa akár 50 méter magasra is megnőhet, akár 700 évig is élhet, és élete során mintegy 64 000 kg szén-dioxidot tárol.

Végül, de nem utolsósorban, ez a projekt erős társadalmi komponenst hordoz magában, amely elősegíti a helyi természeti termékek, például az amazóniai dió begyűjtését, feldolgozását és forgalmazását. E fák ültetése megélhetést biztosíthat az őslakos közösségeknek, valamint gazdasági bevételi lehetőséget jelenthet.

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.