Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
alt alt

A LAVAZZA ÚTJA A FENNTARTHATÓSÁG FELÉ

Azt szeretnénk, ha minden csésze kávé egyedi, innovatív és fenntartható élményt jelentene

5 perc

A Lavazza 1935 óta olyan vállalati jövőképet követ, amely előtérbe helyezi a gazdasági, emberi, környezeti és kulturális örökséget azokban az országokban, amelyekkel eddig is és ezután is együttműködik.

A Lavazza Csoport a kezdetektől fogva a kiválóság, a fenntarthatóság és az innováció ötvözésére törekedett, hogy a lehető legkisebb környezeti hatás mellett garantálja a kávé maximális minőségét.

Ezáltal minden csésze kávét egyedi és környezetbarát élménnyé tett, amelyet a fogyasztók bármikor élvezhetnek anélkül, hogy a minőségnél kompromisszumot kellene kötniük. 

ELKÖTELEZETTSÉGÜNK A FENNTARTHATÓSÁG MELLETT

A Lavazza Csoport Blend for Better nyilatkozata a 2030-as ENSZ-programban szereplő Fenntartható Fejlődési Célok (SDGs) iránti elkötelezettségünket tükrözi. Ez a nyilatkozat nyíltan kifejezi azon törekvésünket, hogy ne csak kiváló minőségű kávét állítsunk elő, hanem ezt fenntartható módon tegyük, amely a fenntarthatóság elveit minden tevékenységébe és folyamatába beépíti.

Miután a Lavazza Csoport elindult ezen elvek integrálásának útján, az egyik legjelentősebb erőfeszítésünk a társadalmi, gazdasági és környezeti szintű pozitív hatás elérése érdekében a fenntartható termékek előállítása volt. Vegyük például az egyik legnépszerűbb fenntartható termékünket: a Lavazza eco kapszulákat. Ezek a kapszulák komposztálható biopolimerből készülnek, és ami a legfontosabb, megfelelő feldolgozás esetén 180 napon belül biológiailag lebomlanak.

Egy másik fontos törekvés, amelyet érdemes megemlíteni ezen az úton, az volt, hogy a Lavazza mind pénzügyileg, mind más módon támogatta a fenntartható fejlődési projekteket, amelyek hozzájárulnak a munka- és életkörülmények javításához azokban a helyi közösségekben, ahol működünk. Mivel a Lavazza Csoport minden projektjének középpontjában az ember áll, ezekkel a kezdeményezésekkel olyan munkakörnyezetet kívánunk kialakítani, amely védi az embereket, illetve saját és családjuk életminőségét.

TANÚSÍTVÁNYAINK

A Lavazza Csoport innovatív és környezettudatos szemléletét bizonyító számos projekt és kezdeményezés mellett büszkén soroljuk fel az alábbiakban néhány legértékesebb eredményünket -  a tanúsítványainkat. Fáradságos munkát végeztünk, értékes időt és erőforrásokat áldozva mindegyik megszerzésére.

· Rainforest Alliance: Ez a minősítés elkötelezettségünket jelzi aziránt, hogy a Rainforest Alliance által tanúsított gazdaságokból származó termékeket kínáljunk. Ez a fontos pecsét olyan márkák és vállalkozások szimbóluma, amelyek elkötelezettek a gazdasági fejlődés előmozdítása, az ellenálló közösségek építése és környezetünk védelme mellett.

· TÜV Austria terméktanúsítvány: Ez a tanúsítvány elismeri, hogy az olyan termékek, mint a Lavazza Eco kapszulák, iparilag komposztálhatóak, mivel megfelelnek az EN 13432 nemzetközi szabványnak, amit a TÜV Austria tanúsítványa is bizonyít. A TÜV AUSTRIA által tanúsított termékek gyakran jelentős versenyelőnnyel rendelkeznek, mivel objektív bizonyítékot nyújtanak a termék minőségére.

· Organikus tanúsítvány: Ezt a minősítést azok a márkák és vállalkozások kapják, amelyek olyan terméket kínálnak, amelyet az Európai Unió biogazdálkodásra vonatkozó előírásait követő termesztési eljárások szerint végezték a betakarítást.

· WELL Health-Safety Rating minősítés: A Lavazza Csoport a WELL egészségügyi-biztonsági minősítési protokollt választotta, hogy megvédje mindazokat, akik a vállalat területein tartózkodnak. Az ezzel a minősítéssel rendelkező épületek a bejáratnál elhelyezett WELL Health-Safety Rating feliratról azonosíthatók. Azonban a Lavazza Csoport minden helyszíne világszerte a minőség, a biztonság, a szépség és a jóllét értékeit testesíti meg.

· LEED® tanúsítvány: A Leadership in Energy and Environmental Design tanúsítvány világszerte a leghíresebb, mely az energia- és környezetvédelmi teljesítményért adható. A Nuvola Lavazza épület, a Lavazza új vállalatirányítási központja már elnyerte a PLATINUM szintű LEED® minősítést, amely az egyik legmagasabb minősítési szint. Jelenleg ez a világ egyik legfenntarthatóbb épülete.

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.