2012
A fenntarthatósági jelentés konkrét eredményekkel szolgált. Ennek alapján a Lavazza továbbra is azon dolgozik, hogy csökkentse a környezeti hatásokat a termelési folyamat minden szintjén.
2012
Innováció

Értékelés
Néhány évvel ezelőtt a vállalat elindult az úton, hogy kiértékelje néhány kulcsfontosságú termékének környezeti teljesítményét. Módszertani megközelítéssel – az ún. életciklus-értékeléssel – tanulmányozták a nyersanyagokat, a kávé származási országaiban, valamint az olaszországi gyártóüzemekben használt feldolgozási módszereket, a csomagolást, a kávéfőzőgépeket, az alapanyagok és késztermékek szállítását, a felhasznált termék ártalmatlanításán keresztül.

Termék

A Fenntarthatósági jelentést első alkalommal 2012-ben adták ki. A vállalat nyugtázta a megvalósított fenntarthatóság iránti elkötelezettséggel kapcsolatos eredményeket és ígéretet tett arra, hogy folytatja ezt az utat.

Kommunikáció

A Lavazza ¡Tierra! projekt Brazíliára, Indiára, Perura és Tanzániára is kiterjed, egyre több vidéki gazdát és közösséget bevonva. A történetet Steve McCurry, fotográfiai projektjének hangulatos képei mesélik el. Minden egyes kép szűrő nélkül tekinthető meg és gazdag jelentéssel bír.

Az utazás folytatása
2015