A fenntarthatósági projektekben résztvevő területekről és közösségekből származó kávébabot tartalmazó professzionális keverékek kollekciója.
A La Reserva de ¡Tierra! a fenntartható, minőségi keverékek kollekciója, amelyet profi barisztáknak ajánlunk.
A La Reserva de ¡Tierra! termékcsalád minden egyes keveréke a Lavazza Alapítvány által támogatott és irányított, társadalmi felelősségvállalási projektekben résztvevő területekről és közösségekből származó kávébabot tartalmaz.
A La Reserva de ¡Tierra! keverékek a kiválóság és a fenntarthatóság szinonimái: a Rainforest Alliance által minősített területekről vagy biofarmokról származnak, gondosan válogatva és kíméletesen pörkölve, hogy a kávé származási helyének megfelelő, egyedülálló, fenntartható ízélményt nyújtsák.
A Lavazza Alapítvány nemzetközi fenntarthatósági projekteket támogat és finanszíroz azokban az országokban, ahol a kávét termesztik.
¡Tierra! az elnevezése a vállalat által 2002-ben indított fenntarthatósági projekteknek. Ezek a projektek, amelyek három perui, kolumbiai és hondurasi kistermelői közösség javát szolgálják, most egy nagyobb fenntartható projekt részét képezik, amelyet a Lavazza Alapítvány (közvetlenül vagy beszállítókkal, nemzetközi szervezetekkel és nonprofit szervezetekkel együttműködve) 3 kontinensen, 17 országban, 24 projektet és több mint 97 000 kedvezményezettet érintve irányít.
A Lavazza mindig is közvetlenül a termelőktől és a helyi kávékereskedőktől vásárolta a kávét a kávészakértőink technikai támogatásának köszönhetően kialakított különleges kiválasztási kritériumok alapján.
A La Reserva de ¡Tierra! babokat gondosan válogatják és a hagyományos dobos módszer és a konvekciós hő kombinációjával pörkölik. A „kíméletes” pörkölésnek köszönhetően garantáljuk a tartós ízt és az aromák megőrzését.
A Lavazza La Reserva de ¡Tierra! termékcsalád az ízprofil és az extrakciós rendszerek tekintetében egy teljes kínálatot jelent. Aromás, kiegyensúlyozott és intenzív kávékeverékek állnak rendelkezésre az Espresso, Filter és Blue kapszulákban, hogy minden ízlést és igényt kielégítsenek, és minden alkalommal egyedülálló kávéélményt nyújtsanak.
LAMBARI-BRAZIL
A Lavazza Alapítvány több mint 35 gazdálkodó szervezet által összesen 1000 tagot képez ki az éghajlatváltozáshoz alkalmazkodó és a szervezetfejlesztést elősegítő, jó mezőgazdasági gyakorlatokra (GAP).
META-COLOMBIA
Amikor a Kolumbia Forradalmi Fegyveres Erőinek (FARC) konfliktusa véget ért, a Lavazza Alapítvány a minőség és a termelékenység javításával elősegítette a kávéültetvények újjászületését, és bevezette a Rainforest Alliance fenntartható mezőgazdasági szabványát.
JINOTEGA-NICARAGUA
Egy hároméves ciklus 25 kis kávétermelő közösség jólétének javítása érdekében műszaki segítségnyújtási látogatások, digitális terepi adatgyűjtés és a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatokkal kapcsolatos képzések révén.
KARNATAKA-INDIA
A Lavazza Alapítvány mintegy 1000 kávétermesztő és családjaik közvetlen támogatása révén javítja a kávétermelés versenyképességét. A helyi gazdaszervezet megkapta az UTZ-minősítést (ma már a Rainforest Alliance része), és a Lavazza támogatta a tagjainak nyújtott szolgáltatások biztosítását és a nők részvételének elősegítését.
CHIAPAS- MEXICO
A Lavazza Alapítvány 900 kávétermelő ellenálló képességét növeli a termelési és betakarítás utáni gyakorlatokról és a 60 napelemes szárító építéséről szóló képzéssel, valamint a szövetkezeteknek nyújtott menedzsmenttanfolyamokkal.
Segít továbbá a kávéültetvények felújításában, új parcellák kialakításában.
*Legalább 30-100%-ban tartalmaz tanúsítvánnyal rendelkező kávét
A Rainforest Alliance pecsétje azt jelenti, hogy a gazdák fenntarthatóbb gazdálkodási gyakorlatokat követnek, ami védi az erdőket, javítja az életszínvonalat, pártolja a gazdák emberi jogait, valamint segíti az éghajlati válság enyhítését és az ahhoz való alkalmazkodást.
A bariszták és a kávérajongók közössége, amelynek célja a gazdák támogatása és a jó kávékultúra terjesztése a fenntarthatóság nevében. Ismerd meg elkötelezettségünket a jobb kávé és jobb termékek előállítása iránt, amelyet az ültetvénytől a csészéig vezető úton végig fenntartunk.
A minőségi kávékultúra terjesztése érdekében a Lavazza Training Center minden nap tart képzéseket szakemberek számára, amelyek mélyreható ismereteket nyújtanak a nyersanyagokról és a feldolgozási folyamatokról.
A Lavazza Training Center az SCA-tól (Specialty Coffee Association - Specialty Kávé Szövetség), a világ legkiválóbb, a kávé világában a kiválóság előmozdításával foglalkozó szövetségétől megkapta az Elsőrangú képzési kampusz (Premier Training Campus) hivatalos minősítését.
A Lavazza az első olyan kávéipari vállalat Olaszországban, amely rendelkezik „Q-Grader” kóstolóteremmel, egy olyan speciális helyiséggel, ahol az SCA által a zöldkávé-kóstolóknak odaítélt minősítést lehet megszerezni.