*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso
**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.
A fenntarthatóság története annak megtanulása, hogyan kell kávét előállítani úgy, hogy nyugodt szívvel kávézhassunk.
A Lavazzánál erős felelősségtudat vezérel bennünket minden olyan közösség iránt, amelyben működünk. Ezért olyan tevékenységi programot dolgoztunk ki, amely minden tagunkat bevonja a közös értékteremtés és a társadalmi, gazdasági és környezeti szintű pozitív hatás megteremtése érdekében.
Erre példa a kávétermesztés gyakorlat általi tanulása. Miről is szól ez?
A Learning by doing projekt célja, hogy a gazdák megérthessék, hogyan lehet a termesztési módszerek és a gazdaság irányításának továbbfejlesztésével fenntartható módon javítani a kávétermesztésen és a minőségen.
Gondoljunk csak arra, hogy Etiópiában a kávétermesztőknek számos problémával kell szembenézniük a családok alacsony életszínvonala, a mezőgazdasági tevékenység egyéni fejlesztése és a természeti erőforrások fenntartható használata terén.
Mindezeken túlmenően a piac nem hatékony, és hiányoznak a rendelkezésükre álló tárolóeszközök. Ezért Lavazza támogatja az etiópiai kávétermelőket abban, hogy megtanulják az adott körülményekhez legjobban illeszkedő termesztési és gazdálkodási technikákat, és így valóban együtt növekedjünk. Ehhez a Farmer Field School megközelítését alkalmazzuk, egy olyan tapasztalati módszertant, amely lehetővé teszi a termelők számára, hogy megértsék, hogyan lehet fenntartható módon javítani a kávétermesztést és a minőséget.
Együtt dolgozunk a közösségek jóllétéért és az egyre jobb kávéért.
Fenntarthatóság
Fenntarthatóság
Fenntarthatóság
Fenntarthatóság
Fenntarthatóság
Fenntarthatóság