Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
alt alt

A „ZÉRÓ ERDŐIRTÁS” PROJEKT

A Lavazza támogat egy ecuadori projektet, amely a fenntartható kávétermelést népszerűsíti az Amazonas-medencében.

A Lavazza-csapat 2/3 perc

A Lavazza Alapítvány jelenleg egy ecuadori projektet támogat, amelynek célja a fenntartható kávétermesztés előmozdítása, mind környezetvédelmi, mind társadalmi szempontból. A projekt célja a fenntartható kávétermesztés ösztönzése, így ezáltal a lánc különböző szereplői között jobban megoszlanak az előnyök.

Az Amazonas medencéjében zajló tömeges erdőirtás következtében az ecuadori kormány jelenleg a Zöld Éghajlatvédelmi Alap (GCF) és a Globális Környezetvédelmi Alap (GEF) által elkülönített pénzeszközöket használja fel az ezen tevékenység ellen irányuló meglévő kormányzati kezdeményezések megerősítésére. A közelmúltban a GEF forrásokat különített el a „zéró erdőirtással járó” mezőgazdasági láncok létrehozására, amelyek a különböző áruforgalmi láncok mellett egy olyan projektet is előirányoztak, amely az amazóniai esőerdővel határos 23 tartományban történő kávétermesztést is magában foglalja.

Ezt szem előtt tartva, az ecuadori Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (MAAE), a Mezőgazdasági és Állattenyésztési Minisztérium (MAG) és az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programja (UNDP) összefogtak, hogy elindítsanak egy, a „zéró erdőirtással járó” kávét támogató kezdeményezést, amelynek célja a termelők jövedelmének javítása a kávé minőségének és termelékenységének növelésével.

LAVAZZA – MINDIG A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS ELSŐ VONALÁBAN

A LAVAZZA volt az egyetlen kávépörköléssel foglalkozó cég, amely támogatta ezt a fontos kezdeményezést. Feladatul tűzte ki, hogy népszerűsítse az erdőirtásmentes kávészabványt Ecuadorban, és támogatta az országot a kiváló minőségű kávé előállításában.

2019 végén Quitóban szándéknyilatkozatot írtak alá a MAAE, a MAG, az UNDP és a LAVAZZA részéről, hogy az ország zéró erdőirtással járó kezdeményezésének kísérleti bevezetésével megerősítsék az ecuadori kávészektort. Ez alapvető lépést jelentett a fenntartható termelés felé a kávéágazatban, összhangban a fenntartható fejlődési célokkal és a párizsi éghajlat-változási megállapodással.

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.