Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
ALT alt

Kiválóság nulla CO₂-hatással

A kávénk sem lehetne kiváló anélkül, hogy ne törődnénk az ökológiai lábnyomunkkal. Ezért karbonsemlegesek a kapszuláink. A kiválóságból többé nem engedünk.

Kiválóság nulla CO₂-hatással

A Nespresso* Original gépekkel kompatibilis új Lavazza kapszulák az első CO₂-semleges alumíniumkapszuláink.

Ezen túlmenően, fenntartható üzleti fejlesztési tervünk egyik alappillére, hogy a közelmúltban valamennyi Lavazza A Modo Mio kapszulánk is karbonsemlegessé vált.

Az igazi Lavazza eszpresszóélmény egy kiváló, nulla CO₂-hatású kapszulában.

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso.

Az új Lavazza CO₂-semleges kapszulák

A karbonsemlegességre való törekvésünk a kibocsátás csökkentésével kezdődik a Lavazza teljes értékláncára kiterjedően. 2020-ban elindultunk a karbonsemlegesség felé vezető úton azzal, hogy ellensúlyoztuk a Lavazza Group összes 1. és 2. alkalmazási körbe tartozó kibocsátását. Ez része a fenntarthatóság iránti fokozott, Blend for Better nevű elkötelezettségünknek. Számos projektet ölel fel az Egyesült Nemzetek Szervezetének 2030-ig szóló Fenntartható fejlődési céljait követő 4 kulcsfontosságú területen: Vigyázzunk a környezetre, Erkölcsös ciklust alkalmazzunk, Nyissuk meg a lehetőségeket és Neveljünk a változásra.

Tudj meg többet

Mit jelent ez pontosan?

A széndioxid-semlegességhez való hozzáállásunk a kibocsátás csökkentésével kezdődik. Mivel tudatában vagyunk annak, hogy az összes kibocsátást nem lehet egyszerre csökkenteni, a Lavazza a fennmaradó kibocsátásokat ellensúlyozza szén-dioxid-kibocsátási egységek vásárlásával. A Lavazza a szén-dioxid-kibocsátási egységek vásárlásához olyan projekteket választ ki, amelyeket nemzetközileg elismert módszerek és szabványok (VCS, CCB és CDM) alapján ellenőriznek és tanúsítanak. A szén-dioxid megkötése vagy a kibocsátás elkerülése mellett a projektek más környezeti, társadalmi és gazdasági előnyökkel is járnak. E projektek támogatása a helyi közösségek megélhetésének fenntartható módon történő javítását szolgálja az éghajlatváltozás elleni küzdelem és az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak elérése révén. Az éves széndioxid-kibocsátásunkat az eladott kapszulák mennyiségéhez viszonyítva ellensúlyozzuk.


Termékéletciklus

A Lavazza karbonsemleges kapszulái ellensúlyozzák a kibocsátást a termék teljes életciklusa során, a kávé termesztésétől kezdve az életciklus végéig, a termelés, a szállítás és az ártalmatlanítás minden szakaszát beleértve.

alt
Kávéellátás
Csomagolás
Csomagolás
Termelés és szállítás
Termelés és szállítás
Forgalmazás
Forgalmazás
Felhasználás
Felhasználás
Elhasználódás
Elhasználódás
Kávéellátás
Kávéellátás
Csomagolás
alt
Termelés és szállítás
alt
Forgalmazás
alt
Felhasználás
alt
alt
alt

Úton a CO₂-semlegesség felé

A Lavazza világviszonylatban az agrár- és élelmiszeripar egyik vezető szereplője. A legjobb minőségű kávé előállítása csak egy része a küldetésünknek, és mindez mit sem érne, ha figyelmen kívül hagynánk az előállítás módját.

Elkötelezettségünk, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk a fenntartható erőforrások felhasználásáért, a kávétermesztők tisztességes munkavégzésének biztosításáért, és természetesen az ellátási láncunkban a CO₂-kibocsátás csökkentéséért.

Ikonikus olasz kávék nulla CO₂-hatással

A Lavazza kávékeverékek kiválósága az új karbonsemleges alumíniumkapszulákban rejlik. A Lavazza ellensúlyozza a termékből származó összes kibocsátást, így a CO₂-hatás nulla.

TUDJ MEG TÖBBET

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.