Back
TERMÉKEK
COLLECTIONS
KÁVÉ

*A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso

**A Nescafè®, a Dolce Gusto® és a Melody I külső féltől származó márkák, amelyek nem kapcsolódnak a Luigi Lavazza S.p.A.-hoz.

LAVAZZA STORIES
ALT alt

KIVÁLÓSÁG A CO₂-KIBOCSÁTÁS ELLENSÚLYOZÁSA MELLETT

Kávékapszuláink kiválóságát csorbítaná, ha nem törődnénk az ökológiai lábnyomukkal. Ezért készülnek termékeink úgy, hogy ellensúlyozzák a CO₂-kibocsátást. Kiválóságukhoz most már nem férhet kétség.

A mai naptól kezdve minden Nespresso* Original kávéfőzővel kompatibilis Lavazza kapszula, Lavazza Firma és Lavazza Blue kapszula CO₂-kibocsátás ellensúlyozásával készül. A szokásos egyedi Lavazza kávéélmény a keverékeink összes aromájával és ízével, most kiváló, CO₂-kibocsátást ellensúlyozó kapszulákban érkezik.

* A Lavazza vállalatnak nem partnere, támogatója vagy szponzora a Nespresso.

Termékéletciklus

A Nespresso* Original kávéfőzőkkel kompatibilis Lavazza kapszulák, a Lavazza Firma és Lavazza Blue kapszulák CO₂-kibocsátásának kompenzálására bevezetett tevékenységek lefedik a termék teljes életciklusát, a kávétermesztéstől az élettartam végéig a gyártás, szállítás és ártalmatlanítás minden szakaszán át.

alt
Kávéellátás
Csomagolás
Csomagolás
Termelés
Termelés
Forgalmazás
Forgalmazás
Fogyasztás
Fogyasztás
Elhasználódás
Elhasználódás
Kávéellátás
Kávéellátás
Csomagolás
alt
Termelés
alt
Forgalmazás
alt
Felhasználás
alt
alt
alt

Mit jelent ez pontosan?

A Lavazza világviszonylatban az agrár- és élelmiszeripar egyik vezető szereplője. A legjobb minőségű kávé előállítása csak egy része a küldetésünknek, és mindez mit sem érne, ha figyelmen kívül hagynánk az előállítás módját.

Elkötelezettségünk, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk a fenntartható erőforrások felhasználásáért, a tisztességes munkavégzés biztosításáért a kávétermesztők számára, és természetesen az ellátási láncunkban a CO₂-kibocsátás csökkentéséért.

A karbonsemlegességre való törekvésünk a kibocsátás csökkentésével kezdődik. Mivel tudatában vagyunk annak, hogy az összes kibocsátást nem lehet egyszerre csökkenteni, a Lavazza a fennmaradó szén-dioxid-kibocsátást ellensúlyozza különböző projektek támogatásával.

Példák a Lavazza Group által kiválasztott, széndioxid-kibocsátást ellensúlyozó projektekre

Chile

Chile folyó

A Chacayes Közösségi Alap projektje egy, a chilei Cachapoal-völgyben található erőműre épül. A 2011-ben átadott létesítmény fontos szerepet játszott az ország növekvő villamosenergia-igényének kielégítésében és a CO2-kibocsátás csökkentésében, hozzájárulva a helyi közösségek gazdasági növekedéséhez és fenntartható fejlődéséhez. Az elmúlt két évben például több mint 200 embert képeztek ki, és 80-an találtak munkát. 

Brazília

Teles Pires vízerőmű projekttevékenység

A projekt a Teles Pires vízerőmű megvalósításához kapcsolódik, amely Brazília egyik leghatékonyabb vízerőműve, és mintegy 13,5 millió lakos energiaellátására alkalmas. Ennek kapcsán összesen 44 társadalmi-környezetvédelmi programot dolgoztak ki, beleértve a környezettudatosságra nevelést, az erdőfelújítási és földvédelmi projekteket. Ezenkívül 12 programot kizárólag a régió őslakosainak védelmére hoztak létre.

Brazília

Santa Clara szélerőművei

A projekt hét új, szélerőműveket működtető létesítmény megvalósítását és üzemeltetését foglalja magában. A projekttevékenység közreműködik a számára helyet adó ország fenntartható fejlődésében azáltal, hogy hozzájárul a helyi környezet fenntarthatóságához és a nettó munkahelyteremtéshez, továbbá elősegíti a technológia elsajátítását és a fejlődést. 

Honduras

Cerro de Hula szélerőműprojekt

A projekt lesz az első olyan szélerőmű, amely csatlakozik a hondurasi nemzeti összekapcsolt rendszerhez. Hozzájárul Honduras fenntartható fejlődéséhez, csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását és a fosszilis tüzelőanyagok importját. A helyi beruházások révén erősíti a terület gazdaságát, és új foglalkoztatási lehetőségeket teremt. A növekvő energiaigények kielégítése és a fosszilis tüzelőanyag-termelésről való átállás levezénylése bizonyítja a tiszta energiatermelési technológia megismételhetőségét. 

Mexikó

Oaxaca szélerőműprojekt

A projekt révén a kibocsátások ellensúlyozása a mexikói Oaxaca szélerőművekben termelt tiszta villamos energiából származik. Ezek mintegy 700 000 mexikói háztartás számára termelnek tiszta energiát, ami évente 670 000 tonna CO2-egyenértékkel csökkenti a légkörbe jutó kibocsátást. Ez egy 33,5 millió fából álló erdő CO2-megkötésének felel meg. Oaxacában eddig több mint 500 000 eurót fektettek be több mint 12 000 ember életminőségének javítására.

A Lavazza CO₂-kibocsátás ellensúlyozásával készült kapszulák

Ez része a Lavazza Group fenntarthatóság iránti fokozott, Blend for Better nevű elkötelezettségének. Számos projektet ölel fel az Egyesült Nemzetek Szervezetének 2030-ig szóló Fenntartható fejlődési céljait követő 4 kulcsfontosságú területen: Vigyázzunk a környezetre, Erkölcsös ciklust alkalmazzunk, Nyissuk meg a lehetőségeket és Neveljünk a változásra.

Tudj meg többet
alt
Lavazza
alt
Klímavédelem
alt
Környezeti fenntarthatóság
alt
Tervezés általi fenntarthatóság
Az erőforrások felelős felhasználása
Lavazza
Klímavédelem

A Lavazza kiválósága egy Nespresso* kompatibilis kávékapszulában

A Lavazza kávékeverékek kiválósága az új karbonsemleges alumíniumkapszulákban rejlik. A Lavazza ellensúlyozza a termékből származó összes kibocsátást.

Tudj meg többet

BLUE KAPSZULÁK FOODSERVICE

Egy csészényi tökéletesség a HORECA-hoz

Fedezd fel bariszta kávékeverékeinket, hogy ügyfeleidnek felejthetetlen élményben lehessen részük.

TUDJ MEG TÖBBET

BLUE KAPSZULÁK BUSINESS SOLUTIONS

Egy csésze csodálatos kávé @work

A Lavazza BLUE kapszulák a kis és közepes méretű munkahelyekre is elhozzák a kávézás élményét.

Tudj meg többet

FIRMA KAPSZULÁK

A kávéházi, minőségi kávé mostantól az irodában is elérhető

Az új Lavazza Firma kapszulákat úgy tervezték, hogy elvigyék a munkahelyekre a tökéletes olasz eszpresszó kifogástalan ízét és aromáját.

Tudj meg többet

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.