La Centrale – A Lavazza rendezvényterülete

A Via Bolognán megtalálható korábbi Enel-központot vagy -erőművet 1897-ben egy torinói származású mérnök, Ermenegildo Perini építette a Società Anonima Elettrica Ata számára Olaszországban. A Cino Zucchi Architetti által kidolgozott terv a közérdekű funkciókat ellátó, 4500 négyzetméteres épület felújítását szolgálta, amely kiemelte az épület adottságait, különösen az impozáns géptermet.

A Lavazza-telep fő része egy nagy rugalmas környezetté vált, amely akár 1000 embert is képes befogadni kulturális, zenei és művészeti események, valamint programok alkalmából. A független és megemelt, magas téren belül két tárgyalóhelyiség található, összesen 220 ülőhellyel.

Két újonnan kialakított étterem is rendelkezésre áll majd az oldalsó részén, amely a kertre néz majd:
  • az ínyenc étterem, a Condividere by Lavazza a híres katalán séf, Ferran Adria közreműködésével került kialakításra, amelynek dekorációját Dante Ferretti, konyháját pedig Federico Zanai álmodta meg. Az étterem a földszinten található és közvetlenül megközelíthető a Via Pisáról és a térről. A kiváló minőség étterme lesz ez, példátlan koncepcióval, 540 négyzetmézeten, 50 személy számára elegendő ülőhellyel.
  • A Bistrot, a Slow Fooddal együttműködésben tervezett étterem szintén nyitva áll majd a nyilvánosság számára;