A Garden-Piazza
A Nuvola-projekt nyilvánosság számára is nyitott terei között van egy nagy kert, amely két épületet ölel körül, hogy egyesítse a történelmi épületrészt az Nuvola-blokk új épületeivel, létrehozva egy új, gyalogos összeköttetést a Via Ancona és a Via Bologna között a Via Parma által korábban keresztezett tengely mentén. Az új Lavazza-központ átriuma egy fedett, de nyitott tér, amely összeköti a központi teret az irodákkal és a Lavazza Múzeummal a Piazzale Brescia irányában.
A téren megtalálható ülőalkalmatosságok olyan szardíniai fehér gránitból készült hosszú padok, amelyek kanyargós, a földből kiemelkedő vonalai meghatározzák a sétaösvényt, és intim helyszínt teremtenek a pihenéshez a közeli a kertekben. A város a zajától és vizuális zavarosságától védett, központi szökőkút hozzájárul a mikroklímához.
Sűrű, terjedelmes cserjék és takarónövények díszítik az enyhén kiemelkedő felületeket, ezzel egy nagy, egybefüggő zöld területeket és fákkal borított hátteret létrehozva. Olyan kedvelt fajokat választottak, amelyek mérete és gyökérrendszere alkalmazkodik a talaj mélységéhez. Előnyben részesítették a növényeket megtámadó, gyakori betegségeknek ellenálló fajtákat, és a fák lombkoronája alatti területet cserjékkel és lágyszárú növényekkel ültették be az olyan nagy füves területek elkerülése érdekében, amelyek rendszeres karbantartást igényelnek. A fák és a virágzó cserjék beültetése, a lombhullató és örökzöld növények egyensúlya garancia arra, hogy a terület egész évben, tavasztól őszig virágban pompázik. Különös figyelmet fordítottak az olyan illatos fajok beültetésére, mint az illatcserje, a bogyóspuszpáng, az orgona és a jezsámen.
Nyilvános parkolót is kialakítottak a két alagsori emeleten a tér alatt, külön bejárattal a Lavazza parkolóihoz.