VISSZA
8 perc


Nuvola Lavazza: Az új Vállalatmenedzsment-központ intelligens, innovatív és fenntartható

2017-06-05 • Vállalati

2017. május, Torino – minden készen áll: az emberek beköltöznek a Nuvolába és több mint 600 alkalmazott lehel életet a Via Bologna 32. szám alatt megtalálhatóúj Lavazza-központba. Az építész, Cino Zucchi által tervezett új irodák egy kb. 18.500 négyzetméter területű, multi-funkcionális épületblokk szívét reprezentálják, amely egy új, intelligens arculatot kölcsönöz a Borgata Aurora kerület számára.

 

 

„Nagy a lelkesedés a Nuvola Lavazza épület áthelyezése körül. A család negyedik generációja volt a projekt mögötti hajtóerő, hogy létrehozza a Lavazza új meghívóját a világ felé. A központi iroda a szintézise mindannak, ahogyan a kortárs vállalatot látjuk, azaz a történelmünk – a múlt, a jelen és a jövő – több szakaszos megnyilvánulása egy olyan nyelven, amely harmonikus és koherens átalakulást foglal magában. Nem csak az asztalok mozgatását jelenti, hanem egy még integráltabb dimenzió felé tart, amely nagyobb kihívásokat jelent és emberközpontúbb: egy stimuláló, kényelmes és technológiailag fejlett munkahely felé, ahol az emberek együtt tudnak működni, és szorosabbra tudják fűzni a kapcsolatot a torinói központi iroda és azon 90 vagy még több ország között, ahol a vállalat működik” – mondja Giuseppe Lavazza, a vállalat alelnöke.

A Nuvola épület készen áll, hogy üdvözölje a nagy Lavazza-család munkavállalóit. A funkcionális területek a munkacsoportokkal együttműködésben kerültek megtervezésre egy intelligens munkakörnyezetben, innovatív berendezéssel, hogy megkönnyítsék a megosztást és a hatékonyságot, valamint hozzájáruljanak a kényelemhez és a jóléthez. A terület több mint 90%-a nyitott tér; a legújabb technológiával felszerelt, különálló megbeszélésre alkalmas terekkel és tárgyalókkal, hogy könnyedén kapcsolatba lehessen lépni a tengeren túli kollégkkal: a Lavazza Nuvola épületben minden a kreativitást és az együttműködést támogatja, a valóságban és virtuálisan egyaránt.

 

 

A Corso Novara és a via Tollegno történelmi épületeiből való átköltözést a Lavazza fenntartható szempontok miatt szervezte meg, figyelembe véve a terület igényeit. Az étkezde, a berendezés, az irodaszerek, a számítógépek és a technológiai berendezések nagymértékben az intelligens dizájn keretein belül kerültek felújításra a környezetre gyakorolt káros hatások minimalizálása érdekében: körülbelülháromezer tárgyat adományoztunk külső szerveknek, például iskoláknak és kórházaknak. A Cottolengo Alapítvány például megkapta a cég étkezdéjét, amelyet szociális jóléti tevékenységek, plébániák, jótékonysági egyesületek, polgári védelmi szervezetek és a Caselle Torinese repülőtér tűzoltóságának támogatására használnak majd. Ezenkívül a költözés előtt minden munkavállalónak lehetősége volt arra, hogy jelképes áron vásároljon a tárgyakból és berendezésből, a bevételt pedig a munkavállalók által a következő hónapokban kiválasztott intézményeknek adományoztuk.

 

 

A Lavazza Nuvolába való átköltözés személyes „fenntarthatósági és mobilitási” célokat is szolgált. A munkavállalók például kedvezményes áron vásárolhatnak vagy újíthatják meg éves tömegközlekedési bérletüket; kihasználhatják autókölcsönzési ajánlatainkat, azaz lehetőség van a személygépkocsik egy bizonyos csoporton belüli megosztására, a lehető legnagyobb odafigyelésre való ösztönzéssel; a munkavállalók a céges konditermet is igénybe vehetik, amelyhez személyre szabott sportprogramot, egy relaxációs területet, egy innovatív étkezőt és egy, az összes Lavazza-munkavállaló, de a nyilvánosság számára is elérhető, hamarosan nyíló bisztrót is kínálunk, három különböző étkezővel, amelyeket a street foodnak, a hagyományos olasz konyhának és egy zöld területnek szentelünk. A menük az élelmiszer-minőség és a kiegyensúlyozott táplálkozás jegyében kerültek kialakításra, a Slow Fooddal együttműködésben.

 

 

Ez a teljes Nuvola-rendszer első fontos lépése. 2018 elején nyitjuk meg a Lavazza Museum de La Centralét, a Ferran Adrià által létrehozott, Dante Ferretti által berendezett, valamint Federico Zanasi konyhájával büszkélkedő Condividere by Lavazza ínyenc étteremnek otthont adó épületet. Az épületben egy 1000 fő befogadására, kiállítások, koncertek és ideiglenes kiállítások számára alkalmas rendezvényterem is helyet kap majd. A 2013-ban megnyílt és több mint 500 olasz és nemzetközi kreatív szakemberrel és művésszel együtt életre keltett Dizájn- és Iparművészeti Intézet mellett a komplexum nyilvános parkolóhelyekkel, egy kertrészleggel és egy régészeti zónával is rendelkezik, ahol az i. sz. 4-5. századból származó, az ásatási munkálatok során felfedezett korai keresztény bazilika maradványai csodálhatók meg.

 

 

„Egy új, kényelmes, technológiailag felszerelt és figyelmes környezet, partnereink jólétének szolgálatában: A Lavazza Nuvola mindennek kombinációja, és úgy véljük, nem csak a Lavazzánál dolgozó emberek, hanem az egész város számára is hozzáadott értéket jelent. A történelmi és építészeti értéket hordozó épületek felújítása a több mint 120 éve az otthonunkat biztosító Torino kihasználatlan, de stratégiailag fontos ipari területén hangsúlyozza a terület történelmének fontosságát vállalatunk számára” – mondja Marco Lavazza, alelnök. „Az új Lavazza-központ fenntartható lelke a tervezési szakaszban született meg a LEED Gold tanúsítvány igénylésével, és a kifejezetten a munkavállalók számára bevezetett intézkedésekben nyilvánul meg, így például a továbbfejlesztett mobilitási megoldásokban vagy az általános értékteremtés ötletében, ami szerint a bútorokat és berendezéseket jótékony célokra adományozzuk. A Lavazza Nuvola nemcsak a munkamódszerek fejlesztése, hanem minden velünk együtt dolgozó ember életminőségének javítása érdekében született meg és került kifejlesztésre. A srtuktúra technológiai innovációjának hála az alkalmazottak nagyobb mértékű rugalmasságot tapasztalhatnak munkájukban, amely hozzájárul a magánélet és a munka harmonikus egyensúlyához.”

 

 

Az új központ indult a LEED® Gold fokozatú tanúsítványért. A LEED® (ami a Leadership in Energy and Environmental Design névből származó betűszó) az épületek energia- és környezeti teljesítményével kapcsolatban a legszélesebb körben elismert tanúsítvány a világon. Ez egy olyan önkéntes mérőrendszer, amelynek célja, hogy értékelje az új és a meglévő kereskedelmi, szolgáltatói és lakóépületeket. Az új Vállalatmenedzsment-központ ragaszkodott a LEED®-protokoll kikötéseihez, a helyszín kiválasztásától egészen a dizájnig és a megvalósításig (amely során felhasználásra került a töremlék 80%-a), illetve a foglalkoztatás utóellenőrzéséig. Az épületet úgy tervezték, hogy maximalizálja a kényelmet a Lavazzánál dolgozók számára, energiát takarítson meg és csökkentse az ivóvíz fogyasztását.

 

 

A Lavazza emellett egy papírmentes környezet megteremtéséért is dolgozott annak érdekében, hogy a munkavállalók tudatosabbak legyenek a digitális folyamatokkal kapcsolatban és felelősen használják a nyomtatókat. A költözés alatt egyedül archívumaink digitalizálása során több mint 45 tonna papírt dolgoztunk fel és hasznosítottunk újra. Az egész projektet egy intenzív belső kommunikációs stratégia kísérte, amely tavaly indult annak érdekében, hogy tájékoztassa és friss hírekkel lássa el a munkavállalókat a Lavazza Nuvola épületbe való költözéssel kapcsolatban. Ennek során belső nagyköveteinknek is segítettek, akik megkönnyítették a párbeszédet és meghatározták a legjobb megoldásokat, hogy az új Lavazza központi irodába való megérkezés még hatékonyabb legyen.

 

 

 

 

 

 

 

 

LETÖLTÉS
LETÖLTÉS
PDF DOC JPG