Kávéélmény
Egy utazás a kávé világának felfedezéséhez, a Képzési központ szakembereinek vezetésével.

Szakértői csapatunk speciális tudásának hála képzési központunk a kávékultúra minden főbb aspektusával foglalkozik, a kávé eredetétől a kóstolásig és a professzionális elkészítési módokig.

Elkészítési módok

A Lavazza képzési központ tanfolyamokat is szervez a kávékészítéssel kapcsolatban, a hagyományos és az innovatív módszerekről egyaránt.

INDUKCIÓS KÁVÉFŐZŐ
INDUKCIÓS KÁVÉFŐZŐ
Minden olasz háztartásban van indukciós kávéfőző
Az indukciós kávéfőző az olasz kávé szinonímájaként talán az egyik legelterjedtebb konyhai eszköz az olasz háztartásokban. Az 1933-ban piacra dobott, ikonikus Bialetti óta több olyan modellt is gyártottak, amely segítette az olasz kávé hagyományának globális terjeszkedését. Egyszerű használni, a kiváló kávé elkészítése mégis néhány apró trükkön múlik. A víz hőmérséklete, az őrölt kávé mennyisége, a hő intenzitása – ismerje meg az összes trükköt a tökéletes kávé elkészítéséhez!
CHEMEX
CHEMEX
A kávéfőző, amely meghódította a MoMát
Egyedi és kifinomult tervezés jellemzi minden idők legelterjedtebb kávéfőzőjét: a német vegyész által az Amerikai Egyesült Államokban 1941-ben feltalált Chemex neve mára már minden kávéimádó számára ismerősen cseng. A kávéfőző varázsa a rituáléban rejlik, amely a kávé kivonatolását kíséri: a szűrő kiválasztása, a vízöntési technika, az időzítés. Nem véletlen, hogy a legelegánsabb kávészűrő ma a New York-i MoMában, a Modern Művészetek Múzeumában van kiállítva.
HIDEG FŐZET
HIDEG FŐZET
Egy nemzetközi csillag
Az Amerikai Egyesült Államok tette híressé a hidegen „főzött” kávét, de először Japánban, az 1600-as években kezdték el fogyasztani. Innen a holland kereskedőknek köszönhetően a világ többi részére is eljutott, ezért is nevezik holland, illetve kiotói kávénak. Ehhez szükség van egy hideg vizes kávéfőző toronyra és... sok türelemre! A készítési mód titka a víz lassú csorgásában rejlik, ahogyan az cseppről cseppre átcsordogál az őrült kávén.
NEAPOLITAN KÁVÉFŐZŐ
NEAPOLITAN KÁVÉFŐZŐ
Ezer részlet elkészítése
A történelmi jelentőségű Neapolitan kávéfőző valójában Franciaországból származik, méghozzá az 1819-es évekből, és állítólag a párizsi Morize tervezte. Az évszázadok során azonban a cuccumella a nápolyi kultúra és hagyomány szimbólumainak egyikévé vált. A vegyi képletek bonyolultságával vetekedő, értékes Neapolitan kávéfőző használata közben rendkívül kell figyelni a részletekre: itt mindent megtalál, amit tudnia kell „’na tazzulella”, azaz egy csésze tökéletes kávé élvezetéhez!
DUGATTYÚS KÁVÉFŐZŐ VAGY FRANCIA SAJTÓ
DUGATTYÚS KÁVÉFŐZŐ VAGY FRANCIA SAJTÓ
Kávéhoz, teához és egyéb infúzióhoz is ideális
Dugattyús kávéfőző, francia sajtó, melior, cafetière à piston, francia kávéfőző: ezt az extrakciós rendszert annyi néven ismerik, ahány országban használják. Ideális teakészítéshez és áztatáshoz, jellegzetes dizájnnal rendelkezik, egyedi technológiája pedig elválasztja a vizet az őrölt kávétól. Bármelyik italt is fogyasztja szívesen, fedezze fel a titkait a lehető legjobb eredmény érdekében.
ESZPRESSZÓ
ESZPRESSZÓ
Az eszpresszó annyit jelent: „egy pillanat alatt készült”.
Az első eszpresszó kávéfőző prototípusát 1855-ben mutatták be a Párizsi Világkiállításon kiállításon. Egy speciális extrakciós folyamatnak köszönhetően az eszpresszó egy intenzív ízű és aromájú, sűrű ital.
Eszpresszó: Olasz kávé a világ minden tájáról


Az eszpresszóra úgy tekintünk, mint az igazi olasz kávéra. Lényegi jellemzői a sűrű krém, a testes íz és az intenzív aroma. Eszpresszót kortyolgatni egy igazi érzékekre ható élmény, amely során a látás, a szaglás és az ízlelés is szerepet kap.

banner-mobile
Coffee Roots: honnan származik a kávé?
A Lavazza szerette volna megünnepelni ezen egyedi termékének történelmi gyökereit. A Coffee Roots egy olyan utazás, amely a kávé származásának nyomába ered, azt vizsgálva, hogyan jutott el a varázslatos kávébab a nyugati világba, miközben felfedezi, milyen jelentőséggel bír a kávé az egyes kultúrákban.

A projekt, amelyről a gasztronomád újságíró, Vittorio Castellani (más néven Chef Kumalè) egy könyvet is írt, ezer módját tárja fel annak, hogyan igazították a kávét a mindennapi fogyasztók különféle ízlésvilágához és szokásaihoz.

Bár ma az eszpresszóra tekintünk „a kávé univerzális nyelveként, amelyet mind az öt kontinensen beszélnek, fontos megjegyezni, hogy minden ország még ma is létező, saját »helyi nyelvjárássokkal« is rendelkezik: a rituálék, a szertartások, a szokások és a kávéfogyasztás egyéni hagyományokon alapszik.” (Chef Kumalè)
Hagyományos receptek

A kávékészítés egy olyan művészeti tevékenység, amely történeteket és hagyományokat hoz magával az egész világról.