VISSZA
Coffee Study Program

Ami a legfontosabb: a fejlesztés, amire szükségünk van

A Coffee Study Program hallgatói a kávétermelők között eltöltött idő alatt a Dominikai Köztársaságban a közösség erősítésének egyedi megközelítését ismerhették meg.
Ez a megközelítés Rebecca szerint azokat a mérőszámokat emeli ki, amelyekre valóban összpontosítanunk kell.Mielőtt Rebecca a Coffee Study Programmal eljutott a Dominikai Köztársaságba, konkrét elképzelése volt arról, hogy milyenek a termelőközösségek. A mezőgazdasággal és környezetvédelmi irányelvekkel kapcsolatos témákra fókuszáló hallgatóként el is látogatott hozzájuk szülőhazájában, az Amerikai Egyesült Államokban.
De, amint csatlakozott a termelőkhöz Neibában, az ország délkeleti régiójában fekvő városban, ez az elképzelés sokkal árnyaltabbá vált.

„Egy termelőközösség, ahol mindenki kiveszi a részét a munkából.”

Itt a termelőközösség minden egyes tagja részt vesz és mindent tud a kávéról – a megfelelő termesztés és gondozás módjától kezdve, az eltávolítandó részek kiválasztásán át addig, hogy mitől lesz jó a kávé.

A Rebecca és a Coffee Study Program többi hallgatója által átélt közös élmény alapja egy olyan integrált megközelítés volt, amely a teljes közösség összefogásából született.

Annak érdekében, hogy az emberek Neibában és más veszélyeztetett területeken szerte a világon képesek legyenek boldogulni, segítségre van szükségük. Lehet, hogy nem érhetők el számukra az eszközök, illetve erőforrások, amelyek ahhoz szükségesek, hogy egy olyan vállalkozást vezessenek, amely képes biztosítani számukra a fenntartható életmódhoz szükséges feltételeket. 

A Lavazza Alapítvány és mások éppen ebben nyújtanak támogatást, például a termelőeszközök finanszírozásával – olyan eszközöket biztosítnak, amelyek lehetővé teszik a közösség számára, hogy saját maguk dolgozzák fel a kávébabot és elérjék a globális piacokra.
Rebecca úgy véli, ez a megközelítés kulcsfontosságú.

 

„Egyértelműen ez a fenntartható fejlődés alapja.”
img_02-csp-rebecca
img_03-csp-rebecca

De persze többről van szó annál, mint hogy biztosítsuk a termelők erőfeszítéseinek pénzügyi hátterét. Rebecca rájött, hogy a szóban forgó mérőszámok túlmutatnak ezen.

Megfigyelte, hogy a neibai együttműködés tagjai „nem csak a kávé mennyisége, de minősége miatt is aggódnak.” A munkájuk több, mint puszta foglalkoztatás és termelés – a közösség fejlesztése.

„Lehet mérni a közösségfejlesztést? Nem tudom. De több értelme van, mintha csak azt mérnénk, amit kitermelünk.”

Fedezze fel a Coffee Study Program nyújtotta élményt Kanika, Stuart és Jia Yi meglátásainak segítségével.

 

 

 

Inspiráció a mai vacsorához: mit szól ezekhez a receptekhez?

MAGAZINE
Kávés és fontina sajtos rizottó kávés-fahéjas fügével

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Tenger gyümölcsei saláta tejszínes bivalymozzarella ágyon

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sült sertésszelet ropogós szalonnával és kávés avokádókrémmel

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 40p
Kávés sajttorta mézes lekvárral

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

BŐVEBBEN
MAGAZINE 10ó
Tonhalsaláta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 10ó
Kamut® horászán búzakenyér kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Panettone zabaglione kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sütőtökös-robiolás rizottó kávéval, nyárson sült kolbásszal

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Kávés torta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST