VISSZA
8 perc
40 kéz

Anayibe, egy könyv a kávébabok között

Közzététel időpontja: 28 március 18

A nevem Anayibe Pineda Treviño és 14 éves vagyok. Szeretnék a hazámtól messze tanulni, majd hazatérni.

 

A La Señora del Carmen iskolába járok és amikor hazaérek, folytatom a tanulást a földeken, és segítek a nagymamámnak, Carmennek a munkában, a  betakarításban és a kávészárításban. Mellette úgy érzem, hogy még többet tanulhatok. 

Szeretem a családom és a közösségem; nagymamám a példaképem: A földeken dolgozik és kávét termeszt. Van egy férje és gyermekei, minden tőle telhetőt megtesz értük és értem, és folyamatosan azt mondja nekem, hogy a tanulás segít felkészülni a jövőre.

 

Csodálatos helyről származom. Olyan magasan van a hegyekben, hogy néha a felhők a talpam alatt úsznak; itt képzelem el a jövőmet, és úgy érzem, nagyszerű lesz.

Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-img-sx.
Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-img-dx.

Megtanulom a föld titkait és azt is, hogyan kell fenntartható módon gondozni, hogy még több kávét lehessen rajta termeszteni, és hogy még tovább életképes legyen a föld. A családom már generációk óta itt dolgozik; én pedig eltanulom és átveszem a tudásukat és tapasztalataikat.

 

Én új módon vigyázok a Földre és rájuk: könyvekkel.    

 

Anayibe Pineda Treviño az egyik főszereplője a 2016-os Apáról fiúra címet viselő Lavazza-naptárnak

Találtunk más érdekes cikkeket is…

MAGAZINE
F, mint feldolgozás

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Somboun Saj Boukea, a Laosz vörös földjének szentelt élet

40 kéz

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Anayibe, egy könyv a kávébabok között

40 kéz

BŐVEBBEN
MAGAZINE
V60

Coffee Hacks

BŐVEBBEN
MAGAZINE
C, mint Crema

BŐVEBBEN
MAGAZINE
K, mint keserű

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Í, mint íz

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Ami a legfontosabb: a fejlesztés, amire szükségünk van

Coffee Study Program

BŐVEBBEN
MAGAZINE
A fenntartható jövő magjainak elvetése

Coffee Study Program

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Közösség, együttműködés és a világ megváltoztatása

Coffee Study Program

BŐVEBBEN