Business
FOOD SERVICE
@BUSINESS SOLUTIONS

Kiválóság a CO₂-kibocsátás ellensúlyozásában

Kávékapszuláink kiválóságát csorbítaná, ha nem törődnénk a környezettel és az ökológiai lábnyomunkkal. Ezért készülnek termékeink úgy, hogy ellensúlyozzák a CO₂-kibocsátást. Kiválóságukhoz most már nem férhet kétség.

Jelen állás szerint a Lavazza Firma és Blue kapszulák mind ellensúlyozzák CO₂-kibocsátásukat. A szokásos egyedi Lavazza kávéélmény a keverékeink összes aromájával és ízével, most kiváló, CO₂-kibocsátást ellensúlyozó kapszulákban érkezik. 

Az új Lavazza CO₂-kibocsátást ellensúlyozó kapszulák

A karbonsemlegességre való törekvésünk a kibocsátás csökkentésével kezdődik a Lavazza teljes értékláncára kiterjedően. 2020-ban a közvetlen kibocsátás ellensúlyozásával és a teljes CO₂-kibocsátás kompenzációjával kezdtük működésünket. Ez része a fenntarthatóság iránti fokozott, Blend for Better nevű elkötelezettségünknek. Számos projektet ölel fel az Egyesült Nemzetek Szervezetének 2030-ig szóló Fenntartható fejlődési céljait követő 4 kulcsfontosságú területen: Vigyázzunk a környezetre, Erkölcsös ciklust alkalmazzunk, Nyissuk meg a lehetőségeket és Neveljünk a változásra.

Tudj meg többet

Mit jelent ez pontosan?

A karbonsemlegességre való törekvésünk a kibocsátás csökkentésével kezdődik. Mivel tudatában vagyunk annak, hogy az összes kibocsátást nem lehet egyszerre csökkenteni, a Lavazza a fennmaradó szén-dioxid-kibocsátást ellensúlyozza különböző projektek támogatásával. Az éves széndioxid-kibocsátásunkat az eladott kapszulák mennyiségéhez viszonyítva ellensúlyozzuk. A 2023-es év kompenzált összege:

Blue kávérendszer a Lavazzától 


285,448,790 km autóval

Átlagos szállítás személygépkocsiban. Az átlagnál figyelembe veszük a belső égésű motorokat és az elektromos autókat, a különböző autóosztályokat, különböző autóméreteket és üzemanyagtípusokat. Az elektromos autók esetében csak a közepes méretű autókat vesszük figyelembe. 164,668 Párizs-NY út utasonként

5849,32 km hosszú távú repülőút 80%-os kihasználtság mellett. 27,326,152 papírcsomagot gyártottak

Egy papírcsomag esetén 500 A4-es lapot veszünk figyelembe. 75 g/m2 tömegű, könnyű bevonatos papír, csomagolás nem számít bele.


 

Firma kávérendszer a Lavazzától


88,151,783 km autóval

Átlagos szállítás személygépkocsiban. Az átlagnál figyelembe veszük a belső égésű motorokat és az elektromos autókat, a különböző autóosztályokat, különböző autóméreteket és üzemanyagtípusokat. Az elektromos autók esetében csak a közepes méretű autókat vesszük figyelembe.50,852 Párizs-NY út utasonként

5849,32 km hosszú távú repülőút 80%-os kihasználtság mellett.8,438,813 papírcsomagot gyártottak

Egy papírcsomag esetén 500 A4-es lapot veszünk figyelembe. 75 g/m2 tömegű, könnyű bevonatos papír, csomagolás nem számít bele.


Termékéletciklus

A Lavazza Firma és Blue Kapszulák CO₂-kibocsátásának kompenzálására bevezetett tevékenységek lefedik a termék teljes életciklusát, a kávétermesztéstől az élettartam végéig a gyártás, szállítás és ártalmatlanítás minden szakaszán át. 

alt
Kávéellátás
Csomagolás
Csomagolás
Termelés
Termelés
Forgalmazás
Forgalmazás
Felhasználás
Fogyasztás
Elhasználódás
Elhasználódás
Kávéellátás
Kávéellátás
Csomagolás
alt
Termelés
alt
Forgalmazás
alt
Elhasználódás
alt
alt
alt

Jó úton haladunk a szén-dioxid-semlegesség felé.

A Lavazza világviszonylatban az agrár- és élelmiszeripar egyik vezető szereplője. A legjobb minőségű kávé előállítása csak egy része a küldetésünknek, és mindez mit sem érne, ha figyelmen kívül hagynánk az előállítás módját.

Elkötelezettségünk, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk a fenntartható erőforrások felhasználásáért, a tisztességes munkavégzés biztosításáért a kávétermesztők számára, és természetesen az ellátási láncunkban a CO₂-kibocsátás csökkentéséért. Érjük el együtt céljainkat!

 

Példák a Lavazza Group által kiválasztott, széndioxid-kibocsátást ellensúlyozó projektekre

Brazília

Envira Amazonia – A trópusi erdők védelme

Az Akkó államban levő Feijó várostól mintegy 60 km-re délkeletre, az Amazonas-medencében, a Jurupari folyó két partján található az Envira Amazonia projekt földterülete, mely korábban Duarte Jose do Couto Neto és Bento Ferraz Pacheco üzletemberek tulajdonában volt. Ők 2009-ben 200 000 hektár földet adtak el erdőgazdálkodási szakembereknek, és a projektet azért hozták létre, hogy megőrizzék a korábban erdőirtásra és legelővé alakításra szánt területen lévő 39 300 hektárnyi erdőt. A projekt a CO2-egyenértéket évente átlagosan 1 259 000 tonnával csökkenti, és 39 300 hektárnyi trópusi esőerdőt véd meg az erdőirtástól.

Etiópia

Yedeni erdővédelmi projekt

Ez a REDD+ projekt az etiópiai Bale ökorégióban található, amely mintegy 500 000 hektárnyi magas erdővel rendelkezik, és Afrika legnagyobb hegyi erdejének ad otthont, valamint jelentős biodiverzitással rendelkező, ökológiai fontosságú terület. A térségben élő közösségek körében azonban nagy a szegénység, ami az erdő tűzifa- és mezőgazdasági termelés céljából történő kizsákmányolását eredményezte, mivel a helyieknek hagyományosan szabad hozzáférésük volt az erdőterülethez. Ennek következménye a gyors erdőirtás és erdőpusztulás. Ez a projekt részvételen alapuló erdőgazdálkodási keretrendszert valósít meg, amely segíti a helyi felhasználókat és a kormányzatot abban, hogy közösen kezeljék az erdővel kapcsolatos felelősséget és előnyöket. A résztvevők az erdőirtás elkerüléséért kapott karbon kreditek eladásából gazdasági ösztönzőkhöz jutnak.

Chile

Chile folyó

A Chacayes Közösségi Alap projektje egy, a chilei Cachapoal-völgyben található erőműre épül. A 2011-ben átadott létesítmény fontos szerepet játszott az ország növekvő villamosenergia-igényének kielégítésében és a CO2-kibocsátás csökkentésében, hozzájárulva a helyi közösségek gazdasági növekedéséhez és fenntartható fejlődéséhez. Az elmúlt két évben például több mint 200 embert képeztek ki, és 80-an találtak munkát. 

Brazília

Teles Pires vízerőmű projekttevékenység

A projekt a Teles Pires vízerőmű megvalósításához kapcsolódik, amely Brazília egyik leghatékonyabb vízerőműve, és mintegy 13,5 millió lakos energiaellátására alkalmas. Ennek kapcsán összesen 44 társadalmi-környezetvédelmi programot dolgoztak ki, beleértve a környezettudatosságra nevelést, az erdőfelújítási és földvédelmi projekteket. Ezenkívül 12 programot kizárólag a régió őslakosainak védelmére hoztak létre.

Brazília

Santa Clara szélerőművei

A projekt hét új, szélerőműveket működtető létesítmény megvalósítását és üzemeltetését foglalja magában. A projekttevékenység közreműködik a számára helyet adó ország fenntartható fejlődésében azáltal, hogy hozzájárul a helyi környezet fenntarthatóságához és a nettó munkahelyteremtéshez, továbbá elősegíti a technológia elsajátítását és a fejlődést. 

Honduras

Cerro de Hula szélerőműprojekt

A projekt lesz az első olyan szélerőmű, amely csatlakozik a hondurasi nemzeti összekapcsolt rendszerhez. Hozzájárul Honduras fenntartható fejlődéséhez, csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását és a fosszilis tüzelőanyagok importját. A helyi beruházások révén erősíti a terület gazdaságát, és új foglalkoztatási lehetőségeket teremt. A növekvő energiaigények kielégítése és a fosszilis tüzelőanyag-termelésről való átállás levezénylése bizonyítja a tiszta energiatermelési technológia megismételhetőségét. 

Mexikó

Oaxaca szélerőműprojekt

A projekt révén a kibocsátások ellensúlyozása a mexikói Oaxaca szélerőművekben termelt tiszta villamos energiából származik. Ezek mintegy 700 000 mexikói háztartás számára termelnek tiszta energiát, ami évente 670 000 tonna CO2-egyenértékkel csökkenti a légkörbe jutó kibocsátást. Ez egy 33,5 millió fából álló erdő CO2-megkötésének felel meg. Oaxacában eddig több mint 500 000 eurót fektettek be több mint 12 000 ember életminőségének javítására.

alt
Lavazza
alt
Klímavédelem
alt
Környezeti fenntarthatóság
alt
Tervezés általi fenntarthatóság
Az erőforrások felelős felhasználása
Lavazza
Klímavédelem

Kávé a vállalkozásodhoz

Fedezd fel bariszta kávékeverékeinket, hogy ügyfeleidnek felejthetetlen élményben lehessen részük.

TUDJ MEG TÖBBET

Ügyfélszolgálat

Segítségre van szükséged? Tekintsd meg a GYIK-et, vagy lépj kapcsolatba velünk.

TRAINING CENTER

Tudj meg többet a világméretű kávéiskolai hálózatunkról.