Virgilio Martinez

Kávéinkat ezekben az éttermekben találja meg:

Central Restaurante (Lima) 

Az 1977-ben Peruban született Virgilio Martinez jogot hallgatott Limában, mielőtt teljes egészében a főzésnek szentelte volna az életét. Miután végzett a Cordon Bleu intézményben Londonban és Ottawában, Gastón Acurio séf oldalán tette meg az első lépéseket a gasztronómia világában, aki később kinevezte őt főszakácsnak limai éttermében, az Astrid y Gastonban. 2010-ben Virgilio megnyitotta a Centralt, az éttermet, amelynek köszönhetően mindössze néhány év alatt ő lett a perui konyhaművészet vezető alakja világszerte. 

A Lima szívében fekvő Central  egy új, vibráló színekkel és bátor kreativitással teli korszakot jelez a latin-amerikai gasztronómia világában. Az őshonos alapanyagok felkutatásának – amely aztán a Mater Iniciativa projektben teljesedett ki – és az alapanyagok az ország adottságainak megfelelő felhasználásának köszönhetően az étterem bekerült a világ legjobb 50 étterme közé. Három Michelin-csillag után a Centralt 2014-ben a legjobb latin-amerikai étteremnek választották: a 2012-ben Londonban alapított Lima pedig elsőként kapott Európában Michelin-csillagot perui étteremként.
Virgilio Martinez is a Lavazza márkanagykövete: 2017-ben több receptet is bemutatott a Single Origin kávécsalád népszerűsítése érdekében, a termék és a termőföld kapcsolatának fontosságát kiemelve.   

A többi séf

Ferran Adrià
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Albert Adrià
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE

Massimo Bottura
ÉLETRAJZ MEGTEKINTÉSE