VISSZA
Kávépárosítás

A szokatlan kombinációktól a tökéletes párosításig

Sok minden egész másnak tűnik első ránézésre, mint amilyen valójában. Vegyünk például egy sportágat és egy kávémárkát. Vagy a spárgát és a hidegen „főzött” kávét.

Azonban vannak olyan emberek, akik túllátnak az első felületes benyomásokon. Ők összekötik a pontokat és megtalálják a közös alapot, ami gyakran rendkívüli eredményeket produkál. A szükséges összetevők? Kemény munka, kreativitás és kísérletezési kedv.

Az idei Roland-Garros teniszbajnokságon a Lavazza két Michelin-csillagos szakáccsal és a péksütemények világbajnokával dolgozott együtt, két remek kávétermékkel ötvözve a Lavazza Oktatóközpont szenvedélyét és szakértelmét: Kafa és ¡Tierra! Brazil.

A cél? A két Lavazza-kávékeverék aromás jegyeinek kibontakoztatása egy elsőrangú, a séfek által megálmodott gasztronómiai menüben, amelyhez három Kávépárosítás is tökéletesen passzol.

A párosítások jellegzetes jegyei a Kafa esetében az érett cseresznye, a méz, a datolya és a jázmin; a ¡Tierra! esetében pedig a csokoládé, a karamell, a mogyoró és a szárított gyümölcs. Brazil.

lavazza-magazine-food-pairing-perfect-pairing-img04
lavazza-magazine-food-pairing-perfect-pairing-img01

Lionel Giraud létrehozta az „Esprit d’antipasti, olive café” nevű alkotást, amelyhez Voix de la Terre façon sangriát párosított. Simone Zanoni menüjében a „Voilaille au parfüm de primavera” az en chaud-froid miel et romarin Kafa-kávékeverékkel párosult. És „dulcis in fundo”, ahogy a rómaiak mondanák (és nagyon is ideillő): Marc Rivière mesterműve a „Choux pas chous au café et noisette du Piémont” Kafával à la presse sur ratafia et citron. 

lavazza-magazine-food-pairing-perfect-pairing-img03
lavazza-magazine-food-pairing-perfect-pairing-img02