A kiválóság annyit tesz, mint egyszerűséggel ötvözni a váratlant, új formákat teremteni, és különleges csodává alakítani a kávét.

 

Így született meg a Kávédizájn. Az egész 2001-ben kezdődött, a séf, Ferran Adrià és a Lavazza oktatási központ közötti együttműködésnek köszönhetően – utóbbi az ízek igazi laboratóriuma, s olyan alkotások szülőhelye, mint a kávékaviár, a kávélencse, vagy a Nitro Cappuccino, amelyek kivétel nélkül a kávé és a konyhaművészet szoros kapcsolatának felfedezéséből születtek. A Lavazza és a „konyhaművészet alkimistája” néven is ismert spanyol séf közti kezdeti szinergia eredménye az Èspesso, a történelem első szilárd halmazállapotú kávéja.

 

Az ezt követő években a Lavazza folyamatosan ötletelt a legnagyobb olasz és külföldi szakácsokkal. Massimo Bottura, Carlo Cracco, Davide Oldani, Ferran Adrià csupán néhány a konyhaművászet mesterei közül, akik együttműködtek a Lavazzával, hogy újra megvizsgálják a kávé elkészítésének és felszolgálásának különböző lehetőségeit.

 

Úttörő mozgalom az, amely kitágítja a kávé iránti szenvedély határait és felhasználásának módját, hogy a konyhaművészet eredeti formájává emelhesse.