Kávélikőr

NEHÉZSÉG
10n

A pihenést beragyogja a kávé a likőrszerű változata, hogy jó ízzel fejezze be az ebédet vagy a vacsorát.
Hozzávalók
A cukorsziruphoz
  • 250 ml víz, 250 g nádcukor
A recepthez
  • 250 g 95 fokos alkohol, 100 ml eszpresszókávé, 25 g kávépor, 150 ml víz, 2 vaníliarúd
Elkészítés
A cukorszirup elkészítése

A szirup előkészítéséhez egyszerűen keverje össze a cukrot és vizet egy serpenyőben, forralja fel, és hagyja forrni 9 percig.

A likőr elkészítése

Áztassa alkoholba a vaníliát és a kávéport 7 napon át. Szűrje le a kapott folyadékot előzőleg benedvesített és kicsavart papírtörlő vagy szűrő segítségével, egy finom vagy nagy lyukú szitán. Készítse elő az eszpresszó kávét. Keverje össze a (250 g) cukorszirupot az alkohollal. Adja hozzá az eszpresszót, majd a vizet, hogy csökkentse az alkoholtartalmat. Szobahőmérsékleten hagyja lehűlni. Palackozza be, és tegye a fagyasztóba. Amint kihűlt, a likőrt fel is szolgálhatja.

Módszer

A cukorsziruphoz

A szirup előkészítéséhez egyszerűen keverje össze a cukrot és vizet egy serpenyőben, forralja fel, és hagyja forrni 9 percig.

 

A likőrhöz

Áztassa alkoholba a vaníliát és a kávéport 7 napon át.

Szűrje le a kapott folyadékot előzőleg benedvesített és kicsavart papírtörlő vagy szűrő segítségével, egy finom vagy nagy lyukú szitán.

Készítse elő az eszpresszó kávét.

Keverje össze a (250 g) cukorszirupot az alkohollal.

Adja hozzá az eszpresszót, majd pedig a vizet, hogy csökkentse az alkoholtartalmat.

Szobahőmérsékleten hagyja lehűlni.

Palackozza be, és tegye a fagyasztóba.

Amint kihűlt, a likőrt fel is szolgálhatja.

 

 

Az ideális kávé a recepthez

Qualità Rossa

Testes íz

A természetes brazil arabica és robusta egysége révén a legenda tovább él egy gazdag, kiegyensúlyozott és testes eszpresszóban. Vöröslő olasz szenvedély.

TUDJON MEG TÖBBET

Javaslatok az esti étkezéshez: engedje, hogy Önt is inspirálják ezek a receptek!

MAGAZINE
Kávés és fontina sajtos rizottó kávés-fahéjas fügével

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Tenger gyümölcsei saláta tejszínes bivalymozzarella ágyon

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sült sertésszelet ropogós szalonnával és kávés avokádókrémmel

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 40p
Kávés sajttorta mézes lekvárral

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

BŐVEBBEN
MAGAZINE 10ó
Kamut® horászán búzakenyér kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 10ó
Tonhalsaláta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Panettone zabaglione kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sütőtökös-robiolás rizottó kávéval, nyárson sült kolbásszal

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Kávés torta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST