Gombás-kávés tojás

NEHÉZSÉG

Tökéletes villásreggeli vagy könnyű vacsora a kávéültetvényekről származó „gombával”. Jó példa arra, hogy miként alakítható át a felhasznált kávé, és hogyan származhat belőle új élet.
Hozzávalók
A TOJÁSHOZ
  • 4 Lavazza A Modo Mio Compostabile Ricco eszpresszó
  • 300 g gyűrűs tuskógomba
  • 300 g gomba
  • 300 g rókagomba
  • 2 mogyoróhagyma
  • 1600 g friss spenót
  • 4 tojás
  • 200 g vaj
  • só és bors
A TEJSZÍNHEZ
  • 400 g gomba
  • 80 g vaj
  • 400 ml tej
  • só és bors
Elkészítés

Vágja fel a mogyoróhagymát, és vágja darabokra az összes gombát. Tegye az apróra vágott mogyoróhagymát egy serpenyőbe, és vajon kezdje el pirítani. Ezután adja hozzá az apróra vágott gombakeveréket. Főzze 6–7 percig. Főzés után öntse a kávét a serpenyőbe. Egy másik serpenyőben pirítsa meg vajon a spenótot, és adjon hozzá sót és borsot ízlés szerint. Készítse el a főtt tojást: 4 percig főzze forró vízben, majd óvatosan hámozza meg őket hideg csapvíz alatt. Semmiképp ne szakítsa szét a tojásfehérjét. Adjon egy csipet durva sót és egy csepp (fehér vagy vörös) ecetet a vízhez: így könnyebb lesz meghámozni a tojást.

A krém elkészítése

Olvassza fel a vajat egy serpenyőben, adja hozzá a gombát, majd pirítsa 5 percig. Adjon hozzá tejet, sót és borsot, és alacsony lángon, 6–7 perc alatt forralja fel. Ha szükséges, adjon hozzá egy kevés vizet. Amikor a gomba teljesen felszívja a tejet, és elkészül, kézi mixerrel keverje össze a keveréket. Az eredmény egy bársonyos krém.

TÁLALÁS

Öntse a gombakrémet a tányér aljára. Fektessen néhány levél spenótot a krémre, és készítsen mélyedést a tojásnak. Rendezze el gombaszemeket a mélyedés körül, majd fűszerezze meg borssal, és szórja meg olívaolajjal. Helyezzen egy tojást a tetejére. Az étel tálalásra kész!

Elkészítési mód

Vágja fel a mogyoróhagymát, és vágja darabokra az összes gombát.

Tegye az apróra vágott mogyoróhagymát egy serpenyőbe, és vajon kezdje el pirítani. Ezután adja hozzá az apróra vágott gombakeveréket. Főzze 6–7 percig.

Főzés után öntse a kávét a serpenyőbe.

Egy másik serpenyőben pirítsa meg vajon a spenótot, és adjon hozzá sót és borsot ízlés szerint.

Készítse el a főtt tojást: 4 percig főzze forró vízben, majd óvatosan hámozza meg őket hideg csapvíz alatt. Semmiképp ne szakítsa szét a tojásfehérjét. Adjon egy csipet durva sót és egy csepp (fehér vagy vörös) ecetet a vízhez: így könnyebb lesz meghámozni a tojást.

 

A tejszínhez

Tegye a vajat olvasztóserpenyőbe, adja hozzá a gombát, majd pirítsa 5 percig. Adjon hozzá tejet, sót és borsot, és alacsony lángon, 6–7 perc alatt forralja fel. Ha szükséges, adjon hozzá egy kevés vizet.

Amikor a gomba teljesen felszívja a tejet, és elkészül, kézi mixerrel keverje össze a keveréket. Az eredmény egy bársonyos krém.

 

 

Tálalás

Öntse a gombakrémet a tányér aljára.

Fektessen néhány levél spenótot a krémre, és készítsen mélyedést a tojásnak.

Rendezze el gombaszemeket a mélyedés körül, majd fűszerezze meg borssal, és szórja meg olívaolajjal.

Helyezzen egy tojást a tetejére. Az étel tálalásra kész!

 

 

Az ideális kávé a recepthez
Qualità Rossa
Testes íz
A természetes brazil arabica és robusta egysége révén a legenda tovább él egy gazdag, kiegyensúlyozott és testes eszpresszóban. Vöröslő olasz szenvedély.
TUDJON MEG TÖBBET.

Javaslatok az esti étkezéshez: engedje, hogy Önt is inspirálják ezek a receptek!

MAGAZINE
Kávés és fontina sajtos rizottó kávés-fahéjas fügével

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Tenger gyümölcsei saláta tejszínes bivalymozzarella ágyon

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sült sertésszelet ropogós szalonnával és kávés avokádókrémmel

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 40p
Kávés sajttorta mézes lekvárral

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

BŐVEBBEN
MAGAZINE 10ó
Tonhalsaláta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 10ó
Kamut® horászán búzakenyér kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Panettone zabaglione kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sütőtökös-robiolás rizottó kávéval, nyárson sült kolbásszal

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Kávés torta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST