Készítse el a kávét, és hagyja, hogy lehűljön egy kicsit: ehhez a recepthez langyosan van rá szükség.

Először válassza szét a tojásfehérjét és a sárgáját. Keverje össze a kávét az olajjal és a citrom héjával egy habverő segítségével. Szitálja rá a lisztet, a sütőport, a cukrot és a vaníliaaromát, hogy a keverék könnyű és lágy maradjon. Habverővel verje fel a tojásfehérjét körülbelül 5 percig, majd adjon hozzá egy csipet sót, és folytassa, amíg a keverék meg nem keményedik.

Miután felverte a tojásfehérjét, adja hozzá a keverékhez, alulról felfelé, nehogy csomós legyen.

Vegye elő a kuglófformákat, vajazza ki őket, és öntsön kb. 100 g keveréket minden formába. A sütemény már készen is áll a sütésre. Tegye be a sütőbe 35 percre 150 °C-on.