Fehér csokoládés mousse

NEHÉZSÉG
4ó20p

A ropogós macskanyelvostya és a krémes és bársonyos mousse találkozása. Ínycsiklandó kontraszt.
Hozzávalók
  • 200 g fehércsokoládé
  • 5 g cukor
  • 2 tojássárgája
  • 125 g tejszín
  • 100 g tejszínhab
  • 50 ml eszpresszókávé
  • 10 ml kávélikőr
  • 5 g zselatin
Elkészítés

Vágja darabokra a csokoládét. Tegye egy tálba, és olvassza fel egy vízfürdős edényben (bain-marie). Keverje el a tojássárgáját a cukorral. Öntse a tejszínt egy serpenyőbe, majd forralja fel. Áztassa a zselatint hideg vízbe. Keverje össze a felvert tojássárgáját főtt tejszínnel, és főzze fel 90 °C-ra forralás nélkül, amíg a krém bársonyos nem lesz. Öntse a tejszínt a fehér csokoládéra, lazán megkeverve egy habverővel. Majd keverje össze a lecsepegtetett zselatint, a kávélikőrt és a kávét. Keverje meg jól, és hagyja, hogy kihűljön anélkül, hogy leülepedne. Végül keverje össze alaposan a tejszínhabbal. Fogyasztás előtt legalább 4 órával tegye a hűtőszekrénybe.

TÁLALÁS

Keverje fel a mousse-t, és tegye macskanyelvformákba. Tálalja kávékrémmel, és díszítse erdei bogyós gyümölccsel. A recepthez eszpresszókávé használatát javasoljuk.

Elkészítési mód

Vágja darabokra a csokoládét.

Tegye egy tálba, és olvassza fel egy vízfürdős edényben (bain-marie).

Keverje össze a tojássárgáját a cukorral.

Öntse a tejszínt egy serpenyőbe, és forralja fel.

Áztassa a zselatint hideg vízbe.

Keverje össze a felvert tojássárgáját főtt tejszínnel, és főzze fel 90 °C-ra forralás nélkül, amíg a krém bársonyos nem lesz.

Öntse a tejszínt a fehér csokoládéra, lazán megkeverve egy habverővel.

Keverje össze a lecsepegtetett zselatint, a kávélikőrt és a kávét.

Keverje meg jól, és hagyja, hogy kihűljön anélkül, hogy leülepedne.

Majd keverje össze alaposan a tejszínhabbal.

Fogyasztás előtt legalább 4 órával tegye a hűtőszekrénybe.

 

 

Tálalás

Keverje fel a mousse-t, és tegye macskanyelvformákba.

Tálalja kávékrémmel, és díszítse erdei bogyós gyümölccsel.

 

A recepthez eszpresszókávé használatát javasoljuk.

 

 

Az ideális kávé a recepthez
Qualità Rossa
Testes íz
A természetes brazil arabica és robusta egysége révén a legenda tovább él egy gazdag, kiegyensúlyozott és testes eszpresszóban. Vöröslő olasz szenvedély.
TUDJON MEG TÖBBET.

Javaslatok az esti étkezéshez: engedje, hogy Önt is inspirálják ezek a receptek!

MAGAZINE
Kávés és fontina sajtos rizottó kávés-fahéjas fügével

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Tenger gyümölcsei saláta tejszínes bivalymozzarella ágyon

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sült sertésszelet ropogós szalonnával és kávés avokádókrémmel

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 40p
Kávés sajttorta mézes lekvárral

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

BŐVEBBEN
MAGAZINE 10ó
Tonhalsaláta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 10ó
Kamut® horászán búzakenyér kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Panettone zabaglione kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sütőtökös-robiolás rizottó kávéval, nyárson sült kolbásszal

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Kávés torta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST