Fánk

NEHÉZSÉG
1ó1p

Klasszikus fánkforma azzal a kiegészítéssel, hogy intenzív kávéíze van. A desszert, amely az olasz hagyomány része, tökéletes reggeli vagy finom ínyencség a nap folyamán.
Hozzávalók
A TÉSZTÁHOZ
  • 200 g 00-s liszt
  • 200 g mandulaliszt
  • 100 g csicseriborsóliszt
  • 250 g vaj
  • 300 g cukor
  • 250 ml kávékivonat
  • 5 tojás
  • 16 g élesztő
  • 3 g durva só
A GANACHE-KRÉMHEZ
  • 150 ml kávé
  • 100 g tejszín
  • 75 g cukor
  • 4 tojássárgája
  • 700 g gianduia csokoládé
Elkészítés

Vegyen egy nagy tálat, tegye bele a cukrot és tojást, majd keverje, amíg lágy, könnyű tésztát nem kap. Készítse el a kávét, és miközben várja, hogy megkeljen a tészta, szitáljon rá lisztet és élesztőt. Ez még könnyebbé és lágyabbá teszi a tésztát. Adja a keverékhez a lisztet a tojásokkal együtt, keverje bele a frissen főzött kávét és a földimogyoró-olajat, és forgassa át kis sebességen elektromos habverővel. Amikor a keverék lágynak és egyenletesnek tűnik, öntse ki a korábban megzsírozott, 24 cm átmérőjű fánkformába. Sütés előtt ne feledje el megszórni a tészta felületét durva szemű sóval. Süsse 170 fokon 40 percig.

ganache elkészítése

Készítse el a kávét, és miközben várja, hogy hűljön, vágja apró darabokra a gianduját. Tegye a tojássárgáját és a cukrot egy tálba, és keverje habverővel, amíg a keverék egyenletes nem lesz. Időközben főzze fel a krémet egy serpenyőben. Amikor forr, adja hozzá a korábban kikevert tojássárgáját és a cukrot. Fontos, hogy továbbra is keverje a keveréket kis sebességen habverővel, de ne hagyja felforrni, mivel tojás is van benne. A végén még omlett lesz belőle, ha nem vigyáz! A krém elkészült, ha teljesen bevonja a kanalat. Zárja el a gázt, és adja hozzá a gianduját a keverékhez. Keverje addig, amíg teljesen bele nem olvad. Ezután öntsön annyi ganache-t a fánkra, hogy teljesen ellepje.

Elkészítési mód

A TÉSZTÁHOZ

Vegyen egy nagy tálat, tegye bele a cukrot és tojást, majd keverje, amíg lágy, könnyű tésztát nem kap.

Készítse el a kávét, és miközben várja, hogy megkeljen a tészta, szitáljon rá lisztet és élesztőt. Ez még könnyebbé és lágyabbá teszi a tésztát. Adja a keverékhez a lisztet a tojásokkal együtt, keverje bele a frissen főzött kávét és a földimogyoró-olajat, és forgassa át kis sebességen elektromos habverővel. Amikor a keverék lágynak és egyenletesnek tűnik, öntse ki a korábban megzsírozott, 24 cm átmérőjű fánkformába. Sütés előtt ne feledje el megszórni a tészta felületét durva szemű sóval. Süsse 170 fokon 40 percig.

 

A GANACHE-KRÉMHEZ

Készítse el a kávét, és miközben várja, hogy hűljön, vágja apró darabokra a gianduját. Tegye a tojássárgáját és a cukrot egy tálba, és keverje habverővel, amíg a keverék egyenletes nem lesz. Időközben főzze fel a krémet egy serpenyőben. Amikor forr, adja hozzá a korábban kikevert tojássárgáját és a cukrot. Fontos, hogy továbbra is keverje a keveréket kis sebességen habverővel, de ne hagyja felforrni, mivel tojás is van benne. A végén még omlett lesz belőle, ha nem vigyáz!

A krém elkészült, ha teljesen bevonja a kanalat. Zárja el a gázt, és adja hozzá a gianduját a keverékhez. Keverje addig, amíg teljesen bele nem olvad. Ezután öntsön annyi ganache-t a fánkra, hogy teljesen ellepje.

 

 

 

Az ideális kávé a recepthez

Il Mattino

Nagyvonalú és kiegyensúlyozott

Ezen intenzív és bársonyos kávé megalkotásához a Lavazza minden szakértelmét felhasználja: a legjobb eredetű kávészemeket válogatja össze és gondosan ötvözi azokat a legjobb robusta szemekkel Ázsiából és Afrikából. Az eredmény egy gazdag aromájú kávé, amely kellemes mogyorós utóízt biztosít.

TUDJON MEG TÖBBET.

Javaslatok az esti étkezéshez: engedje, hogy Önt is inspirálják ezek a receptek!

MAGAZINE
Kávés és fontina sajtos rizottó kávés-fahéjas fügével

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Tenger gyümölcsei saláta tejszínes bivalymozzarella ágyon

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sült sertésszelet ropogós szalonnával és kávés avokádókrémmel

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 40p
Kávés sajttorta mézes lekvárral

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

BŐVEBBEN
MAGAZINE 10ó
Tonhalsaláta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 10ó
Kamut® horászán búzakenyér kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Panettone zabaglione kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sütőtökös-robiolás rizottó kávéval, nyárson sült kolbásszal

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Kávés torta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST