Epres-habcsókos smoothie

NEHÉZSÉG
15p

Ha valóban friss, finom nasira vágyik, a smoothie tökéletes választás: édes vanília, friss eper és ropogós habcsók, hogy nemzetközi ízeket csempésszen a kávészünetbe.
Hozzávalók
A RECEPTHEZ
  • 6/8 jégkocka 100 g (2 gombóc)
  • vanília fagylalt
  • 2 eper
  • 30 ml eszpresszó (egy kávé)
  • 35 g tejszínhab
  • 10 g habcsók
A DÍSZÍTÉSHEZ
  • 3 g habcsók
  • 5 g eperszirup
Elkészítés

Készítsen egy eszpresszó ristrettót. Öntse a szétzúzott jeget, a fagylaltot, a friss epret és végül az eszpresszót közvetlenül a turmixgépbe. Nagy sebességgel keverje: a keveréknek inkább sűrűnek, semmint hígnak kell lennie. Ennek érdekében gyakran felfüggesztheti a turmixolást, és kanállal megkeverheti a keveréket, hogy ne legyen csomós. Adja hozzá a habcsókot, és keverje meg egy hosszú kanállal.

Elkészítés

A smoothie-t magas, széles szájú pohárba töltve kínálja, tegyen tejszínhabot a tetejére, és díszítse tetszés szerint habcsókkal és epersziruppal.

Elkészítési mód

Készítsen ristretto eszpresszót. 

Öntse a szétzúzott jeget, a fagylaltot, a friss epret és végül az eszpresszót közvetlenül a turmixgépbe. 

Nagy sebességgel keverje: a keveréknek inkább sűrűnek, semmint hígnak kell lennie. Ennek érdekében gyakran felfüggesztheti a turmixolást, és kanállal megkeverheti a keveréket, hogy ne legyen csomós.

Adja hozzá a habcsókot, és keverje meg egy hosszú kanállal.

 

 

Tálalás

A smoothie-t magas, széles szájú pohárba töltve kínálja, tegyen tejszínhabot a tetejére, és díszítse tetszés szerint habcsókkal és epersziruppal.

 

 

Az ideális kávé a recepthez

Qualità Rossa, dobozos

Testes íz

A Qualità Rossa a jó kávé öröme, amelyet az olasz családok szeretnek a közelükben tudni a kávészünetekhez. Egy összetéveszthetetlen aroma, amely feltölti Önt újult energiával és varázslatos pillanatokat teremt.

 

BŐVEBBEN

Inspiráció a mai vacsorához: mit szól ezekhez a receptekhez?

MAGAZINE
Kávés és fontina sajtos rizottó kávés-fahéjas fügével

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Tenger gyümölcsei saláta tejszínes bivalymozzarella ágyon

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sült sertésszelet ropogós szalonnával és kávés avokádókrémmel

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 40p
Kávés sajttorta mézes lekvárral

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

BŐVEBBEN
MAGAZINE 10ó
Kamut® horászán búzakenyér kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 10ó
Tonhalsaláta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Panettone zabaglione kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sütőtökös-robiolás rizottó kávéval, nyárson sült kolbásszal

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Kávés torta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST