Bajor kávétorta

NEHÉZSÉG
7ó15p

A recept fő összetevője, a kávé remek harmóniát alkot a tejszínhab finomságával, és édes, karamellás utóízt hagy.
Hozzávalók
  • 100 g eszpresszókávé
  • 4 tojássárgája
  • 150 g teljes tej
  • 175 g cukor
  • 300 g tejszín
  • 25 ml Borghetti kávélikőr
  • 5 g zselatin
Elkészítés
Pudingkrém

Áztassa a zselatint hideg vízbe. Keverje össze a tojássárgáját a cukorral. Forralja fel a tejet. Öntse a keveréket a tejbe, főzze addig, amíg forrás nélkül bársonyos, krémes sűrűségű nem lesz, miközben folyamatosan keveri a habverővel. Préselje ki a zselatint, adja hozzá a forró keverékhez, és keverje el. Adja hozzá a kávét és a likőrt. Hagyja, hogy a keverék kihűljön, de ne hagyja megszilárdulni. Verje fel a tejszínt, és adja hozzá a hideg keverékhez, alulról feltöltve. Töltsön meg 6 darab egyadagos formát vagy egy nagyot, és tegye a hűtőbe 6 órára.

TÁLALÁS

Mártsa a forma alját forró vízbe, majd fordítsa ki a bajor tortát a formából egy tányérra. Díszítse tejszínnel, apróra vágott dióval stb. A recepthez eszpresszókávé használatát javasoljuk.

Elkészítési mód

Áztassa a zselatint hideg vízbe.

Keverje össze a tojássárgáját a cukorral.

Forralja fel a tejet.

Öntse a keveréket a tejbe, keverje folyamatosan egy habverővel, és főzze, amíg bársonyos, krémes sűrűségű nem lesz. Ne forralja fel.

Préselje ki a zselatint, adja hozzá a forró keverékhez, és keverje el.

Ekkor adjon hozzá a kávét és a likőrt.

Hagyja, hogy a keveréket kihűljön, de ne hagyja megszilárdulni.

Verje fel a tejszínt, és adja hozzá a hideg keverékhez, alulról feltöltve.

Töltsön meg 6 darab egyadagos formát vagy egy nagyot, és tegye a hűtőbe 6 órára.

 

 

Tálalás

Mártsa a forma alját forró vízbe, majd fordítsa ki a bajor tortát a formából egy tányérra. 

Díszítse tejszínnel, apróra vágott szárított gyümölccsel stb.

A recepthez eszpresszókávé használatát javasoljuk.

 

 

Az ideális kávé a recepthez

Il Mattino

Nagyvonalú és kiegyensúlyozott

Ezen intenzív és bársonyos kávé megalkotásához a Lavazza minden szakértelmét felhasználja: a legjobb eredetű kávészemeket válogatja össze és gondosan ötvözi azokat a legjobb robusta szemekkel Ázsiából és Afrikából. Az eredmény egy gazdag aromájú kávé, amely kellemes mogyorós utóízt biztosít.

TUDJON MEG TÖBBET.

Javaslatok az esti étkezéshez: engedje, hogy Önt is inspirálják ezek a receptek!

MAGAZINE
Kávés és fontina sajtos rizottó kávés-fahéjas fügével

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Tenger gyümölcsei saláta tejszínes bivalymozzarella ágyon

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sült sertésszelet ropogós szalonnával és kávés avokádókrémmel

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 40p
Kávés sajttorta mézes lekvárral

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Cook it Right

Cook it right

BŐVEBBEN
MAGAZINE 10ó
Tonhalsaláta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 10ó
Kamut® horászán búzakenyér kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Panettone zabaglione kávéval

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE 15p
Sütőtökös-robiolás rizottó kávéval, nyárson sült kolbásszal

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST
MAGAZINE
Kávés torta

NEHÉZSÉG
ELKÉSZÍTÉS MOST