Áthúzással válassza ki
úti célját
Indítás
Egységes eredetű Lavazza
Felfedezés
egy csésze kávéban

A Torinótól az Andokig, a kávé származási helyére vezető utazás egyben egy meghitt, több érzékszerv bevonásával tett felfedezőút is, amelynek legfőbb összetevői az élelmiszer, a művészet és a természet, hiszen ezek határozzák meg az Egységes eredetű kávécsalád ízét.

Selva Alta

Ez a finom kávé, amely fenntartható, 100% arabicát termelő gazdaságból származik, a perui Kordillerák lejtőin született. Egyedisége termőföldjének köszönhető, ahol együtt érik a sokféle kávé és gyümölcs, könnyű, virágos jegyekkel felélénkítve ezt az egységes eredetű kávét.

Ugrás a termék oldalára
Cereja Passita

Ez az egyedülálló kávé, amely fenntartható, 100% arabicát termelő gazdaságból származik, a száraz éghajlatú brazíliai Cerrado fennsíkon született. A kávégyümölcsöt későn szüretelik le, és az ágakon hagyva szárítják, így a monokultúrában termesztett fajta jellegzetesen mézes-csokoládés jegyekkel gazdagodik.

Ugrás a termékre
Az útmutató
Alex Bellini

Alex Bellini modern felfedező, aki jól ismeri az újdonság ízét. A Lavazzával együtt járta be azokat a helyeket, amelyek elvezették a kávé felfedezésének szívéhez.

Peru
A kávé eredete

A kávé bogyóit egykor még pirosan, aromás gyógynövényekkel és vízzel keverve fogyasztották. Mostanra Peru fekete aranyaként tekintenek rá. A Selva Central mentén találhatók a Ruta del Café, a kávéút egyes állomásai: ezen a területen helyezkednek el az ország legnagyobb termelői és legfontosabb ültetvényei.

Brazília
A kávé eredete

Brazília több mint 150 éve a legfontosabb kávétermelő ország. A carioca kávékultúra gyökerei is a Bel paese, vagyis Olaszhon területére nyúlnak vissza. Az olaszok voltak azok, akik népszerűvé tették ezt a kizárólag az arisztokrácia köreiben fogyasztott italt.

Peru
A megállók

Egy sokarcú ország: sűrű erdőkkel, az Andok falvainak kanyargós utcáival és mozgalmas, tarka piacaival. A helyi törzsek a mai napig őrzik hagyományaikat, így az ideutazók úgy érezhetik, hogy megállt az idő.

Ichiquiato
Lima
A Szent völgy
Brazília
A megállók

Egy dús, virágzó föld. A nemzeti lobogó Brazília történetéről és természeti kincseiről mesél: a határtalan amazóniai esőerdő zöldje harmóniát alkot a meleg és csillogóan sárga arannyal.

Rio de Janeiro
Paraty
São Paolo
Ichiquiato
d. sz. 13° 31′ 34,11″ ny. h. 71° 58′ 16,71″

Poros utak szelik át a züld tájat: Ichiquiato szinte érintetlen paradicsom. Az éghajlati viszonyoknak, a talajnak és a virágról virágra szálló méheknek köszönhetően az itt termő kávé egyedülálló ízzel rendelkezik.

Lima
d. sz. 12° 02′ 06″ ny. h. 77° 01′ 07″

Ez a hely az álma azoknak, akik meghódítanák a Csendes-óceán hullámait, felfedeznék a tarka városrészeket és végigkóstolnák a nemzetközi elismerésnek örvendő konyha remekeit.

A Szent völgy
d. sz. 13° 52′ 10″ ny. h. 71° 18′ 11″

Elbűvölő terület, amely a Montaña Arcoiristól az inka kultúra központjáig, a Machu Picchuig nyúlik. A táj szépségétől és magasságtól szó szerint eláll az ember lélegzete.

Rio de Janeiro
d. sz. 22° 54′ 25″ ny. h. 43° 11′ 17″

A magasra nyúló Cukorsüveg-hegy, a Copacabana meleg homokja, a nyüzsgő favellák ritmusa. A mindennapi nehézségek ellenére a nagy karnevál városának lakói a fesztivál ideje alatt azok lehetnek, akik csak lenni szeretnének, és addig is elfeledkezhetnek gondjaikról.

Paraty
d. sz. 23° 13′ 11″ ny. h. 44° 43′ 11″

Paraty 260 km-re fekszik Rio de Janeirótól. A karnevált itt úgy ünneplik, hogy tetőtől talpig vastag sárréteget kennek magukra a helyi tengerparton. A szokás neve „Bloco de Lama”.

São Paolo
d. sz. 23° 32′ 45″ ny. h. 46° 38′ 17″

São Paolo több szinten is megosztott: a város a beton, az acél és a természet találkozása, igazi társadalmi olvasztótégely, amelyben a gazdagság és a szegénység keveredik – innen ered egyedülálló karaktere.

Peru
Az emberek

Az utazásuk alatt átélt találkozások elvezették Alexet és a Lavazzát az inkák földjének szívébe. A mély tekintetek és összetéveszthetetlen arcok olyan élet jeleit hordozzák, amely tiszteletben tartja a Föld szellemiségét.

ISHMAEL
Virgilio
Noe
Brazília
Az emberek

A saudade és az életerő jellegzetes keveréke: Alex és a Lavazza ezt a két közös vonást minden találkozás során megtapasztalta Brazíliában. Egy olyan utazás során, amelyről a kávé élvezete során váltott szavak a legszebb emlékek.

Seu Zè
Ricardo
Minhau
Ishmael Randall-Weeks
Művész

A Cuzcóból származó művész, Ishmael Randall-Weeks szeméttelepen gyűjt régi tárgyakat, így valóban fenntartható műalkotásokat készít.

Ismerje meg Ishmaelt
Virgilio Martínez
Mesterszakács

Virgilio Martínez a világ 5 legjobb séfjének egyike. Forradalmi újító, akinek konyhaművészete elválaszthatatlan a szülőföldjétől.

Ismerje meg VIRGILIÓT
Noe
Diák

Noe a Montaña Arcoiris (azaz Szivárvány-hegy) lábánál él. Ahhoz, hogy eljusson az iskolába, napi 4 órát kell nagy magasságban gyalogolnia.

Ismerje meg Noét
Seu Zè
Botanikus

Seu Zè botanikus, aki az esőerdőben él. Olyan növénytermelési módszereket dolgozott ki, amelyeket a világ minden táján tanulmányoznak.

Ismerje meg Seut
Riccardo Padula
A Projeto Liberdade civil szervezet alapítója

Rio de Janeiróban működik a Riccardo Padula által vezetett központ, amely szabadidős tevékenységeket biztosít gyermekeknek, és a gyümölcsökön alapuló, egészséges táplálkozásra tanítja őket.

Ismerje meg Riccardót
Minhau
Graffitiművész

São Paulo a világ egyik graffitifővárosa. Minhau munkáiból (aki macskanyávogást utánzó „miau” szó brazíliai portugál megfelelőjéből vette a nevét), amelyek a legszegényebb városrészek falait díszítik, sugárzik a boldogság és a humorérzék.

Ismerje meg Minhaut
Fenntarthatóság

A Lavazza Selva Alta kávé a Rainforest Alliance által tanúsított gazdaságokból származik. A Rainforest Alliance egy nemzetközi nonprofit szervezet, amely a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok elterjesztésén dolgozik a földművesek körében, hogy védje az erdőket, folyókat, a talajt és a vadon élő állatokat. A Rainforest Alliance tanúsítványa azt is jelzi, hogy a munkavállalóknak tisztességes bért, az emberi méltóságnak megfelelő életkörülményeket, valamint jobb hozzáférést biztosítanak az egészségügyi ellátáshoz és gyermekeik oktatásához.

Fenntarthatóság

A Lavazza Cereja Passitais kávé a Rainforest Alliance által tanúsított gazdaságokból származik. A Rainforest Alliance egy nemzetközi nonprofit szervezet, amely a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok elterjesztésén dolgozik a földművesek körében, hogy védje az erdőket, folyókat, a talajt és a vadon élő állatokat. A Rainforest Alliance tanúsítványa azt is jelzi, hogy a munkavállalóknak tisztességes bért, az emberi méltóságnak megfelelő életkörülményeket, valamint jobb hozzáférést biztosítanak az egészségügyi ellátáshoz és gyermekeik oktatásához.

Az íz lelke

Virgilio Martinez segítségével a Lavazza Selva Alta a legfinomabb ételek kísérője lesz.

Az íz lelke

Virgilio Martinez segítségével a Lavazza Cereja Passita a legfinomabb ételek kísérője lesz.