VISSZA
8 perc
Kávékultúra

A Föld Védelmezői: lencsevégre kaptuk a Föld őreit.

Közzététel időpontja: 28 március 18

Harminchat felvétel, egy-egy a három naptár minden oldalán, a Föld Védelmezőinek szentelve.

Az érzelmek kavalkádja: merészség, büszkeség, szeretet és kemény munka, három nemzetközileg elismert fényképész által megörökítve.

 

A Lavazza 2015-ben Steve McCurryt bízta meg a trilógia első naptárának elkészítésével.

Egy fotós, aki művészi érzékenységgel mesél a háborús konfliktusok időszakáról olyan kultúrákban, amelyek eltűnni látszanak, ősi és a modern hagyományokat követve.

 

 

„Amikor Francesca Lavazza megkeresett a projekttel, izgatott voltam és megtisztelve éreztem magam.”

 

Steve ígéretet tett arra, hogy tiszteletét teszi Afrikában, a méltóságteljes, hagyományban és történelemben gazdag ország lakosai előtt. Hogy tisztelegjen azon férfiak és különösen nők előtt, akik a legnehezebb munkát végzik.

 

Képein sikerült megörökítenie a kontinens csodálatos lelkületét, energiáját és méltóságát az ételek és a földhöz kötődő hagyományok bemutatásán keresztül. A hagyományokat, amelyeket a Föld őrei megőriznek gyermekeik számára, az áldozatkészség és a hatalmas szenvedély szellemében.    

02-Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-img-sx.
03-Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-img-dx.

 

 

A Latin-Amerikában, Joseph Antony Lawrence által fotózott második naptár témája az apáról fiúra szálló hagyományok átadása, valamint az új jövőkép, mely szerint a fiatalok tanítják az időseket.

 

A kanadai fotós, Joey L. távoli területek, így például az indiai és etiópiai kultúrák felfedezéséről híres. A Lavazza számára készített képei valós és rendkívüli tárgyakat mutatnak be hétköznapi helyzetekben, azzal a szándékkal, hogy ezeket a hihetetlen mezőgazdasági gyakorlatokat ábrázolják és mindenkivel megismertessék.

 

„Sok időt, erőforrást és különösen sok szenvedélyt fektettünk ezekbe a képekbe.”

 

Minden kép az Apáról fiúra témakört jeleníti meg, amely tökéletes egyensúlyt alkot az új világnézet és a távoli múltból származó készségek átadása között.    

04-Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-fotofrafi-img-sx.
05-Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-fotofrafi-img-dx.

 

 

„Ez az együttműködés a Lavazzával egyedülálló és varázslatos élmény volt.”

 

A különleges érzékenységéről ismert fényképész, Denis Rouvre kijelentése tökéletesen összegzi a 2017-ben Ázsiában vele zárult projektben résztvevő három fotós véleményét.

 

Kezdettől fogva rendkívül érdekesnek és kreatív szempontból ösztönzőnek találta az Azok vagyunk, ahogy élünk című naptár témakörét, amely az ember környezettel való viszonyát hivatott bemutatni.


Ehhez két képet nagyon formális módon kapcsolt össze: az egyik oldalon az emberi lényt és szokásait, a másik oldalon pedig a helyszínt, a földrajzi elhelyezkedést és a tájat ábrázolta.

 

 

Helyi lakosokat, termelőket és a tengernél élő embereket fotózott, bemutatta, hogyan nyilvánul meg az arcukon és jellemükben a környezetük. Mindegyikükben hőst látott, aki szoros kapcsolatban áll a Földdel: nem könnyű az életük, ők mégis békében élnek.

 

Steve, Joey és Denis a fotózások után hazatérve rájöttek és elismerték, hogy hatalmas lecke volt mindez számukra az életről. Abban reménykedve, hogy sikerült közvetíteni a megélt érzéseket, és hogy ezek a képek megváltoztatják az ott élőkről kialakult látásmódot minden téren.    

Találtunk más érdekes cikkeket is…

MAGAZINE
F, mint feldolgozás

TheCoffeeBook

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Somboun Saj Boukea, a Laosz vörös földjének szentelt élet

40 kéz

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Anayibe, egy könyv a kávébabok között

40 kéz

BŐVEBBEN
MAGAZINE
V60

Coffee Hacks

BŐVEBBEN
MAGAZINE
C, mint Crema

BŐVEBBEN
MAGAZINE
K, mint keserű

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Í, mint íz

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Ami a legfontosabb: a fejlesztés, amire szükségünk van

Coffee Study Program

BŐVEBBEN
MAGAZINE
A fenntartható jövő magjainak elvetése

Coffee Study Program

BŐVEBBEN
MAGAZINE
Közösség, együttműködés és a világ megváltoztatása

Coffee Study Program

BŐVEBBEN