2016
2018

2017

by Denis Rouvre

Denis Rouvre

Denis Rouvre egy neves francia fotós. 1967-ben született, jelenleg Párizsban él és alkot.

Pályafutása 1992-es kezdetétől Denis Rouvre számtalan arcképet készített hírességekről és egyszerű emberekről egyaránt, akiket a „mindennapok hőseinek” nevez nem mindennapi életük miatt. Az ember erejét és törékenységét elemző műveit több helyen kiállították Franciaországban és külföldön, többek között a Rencontres of Arles, a FIAC, az Art Paris, a Párizsi Képtár, a tjibaoui Kulturális Központ és a Saint-Nazaire-i LiFE tereiben.

A 2014-es Rencontres of Arles fesztiválon kiállított videoinstallációjának ihletője a következő gondolat volt: „Identities, intimate territories” (Identitások, meghitt térségek). 2015-ben a németországi Kunst der Westküste Múzeum adott otthont a műveit bemutató „Low Tide” (Apály) elnevezésű kiállításnak, a lisszaboni Barbado Galériában pedig Nadav Kander, Arno Rafael Minkkinen és Martin Parr alkotásaival együtt állították ki munkáit a „Portrait of the World” (A világ arcképe) című tárlaton. 2016 nyarán a Megève városában fekvő CT Gallery a művész különböző fotósorozatainak legemlékezetesebb darabjaiból rendezett kiállítást. Rouvre arcképei a legrangosabb francia és nemzetközi lapokban is megjelentek. „Low Tide” (Apály) című képsorozatát a New York Times is megjelentette.

A Föld védelmezői elnevezésű trilógia utolsó részének központi elemét képező, „Geography of Faces” (Az arcok földrajza) című összeállítás a Lavazza és a Slow Food együttműködésének köszönhetően jött létre. Denis Rouvre Indiától kezdve Vietnámon, Laoszon és Srí Lankán keresztül egészen Indonéziáig utazott, hogy bemutassa a távoli vidékek és az ott élő közösségek közötti mély kapcsolatot: a kávécserjék odaadó gondozását, a kedvezőtlen éghajlattal szembeni küzdelmet, az új földművelési módszerek elsajátítása iránti igényt, a hagyományok és a társadalmi szerepek tiszteletben tartását és a különböző közösségek közötti szoros együttműködést. Ember és környezet tökéletes harmóniája: 12 lényegre törő és természetes módon ábrázolt arcképpár olyan férfiakról és nőkről, akik tökéletes harmóniában élnek az őket körülvevő környezettel.

 

KÜLÖNLEGES TARTALOM

JANUÁR

FEBRUÁR

MÁRCIUS

ÁPRILIS

MÁJUS

JÚNIUS

JÚLIUS

AUGUSZTUS

SZEPTEMBER

OKTÓBER

NOVEMBER

DECEMBER