2005
2007

2006

Elsőrangú eszpresszó élmény

by Ellen von Unwerth

Ellen von Unwerth

1954-ben Németországban, Frankfurtban született. Művei kifejezetten érzéki és játékos módon ábrázolják a divat- és szépségipar világát. A fotósként, filmproducerként és videórendezőként is alkotó művész könyvekbe és két fotógrafikus képregénybe rendezve jelentette meg legismertebb munkáit. Alkotási ezenkívül gyakorta megcsodálhatók különböző kiállításokon is világszerte. Munkái már számos nemzetközi kiállításon szerepeltek.

A kilencvenes évek kezdetén a Guess számára készített, erőteljesen érzéki reklámkampánya üzleti siker szempontjából igazi fordulópontot jelentett a művész életében. Ezután számos megbízással halmozták el, többek között a Sex and the City (Szex és New York) című tévésorozat reklámkampányát is ő jegyzi. Von Unwerth a rövid- és reklámfilmek világában is kipróbálta magát.

Nők, utazás, álmok. Az 1995-ös kiadást követően, 2006-ban ismét Ellen von Unwerthtet bízták meg a vállalat naptárának elkészítésével. A naptár a repülés azon fényűző korszakát jelenítette meg, amikor az még csak kevesek kiváltságának számított, és képi világát az egzotikus tájak, kávékoktélok, illetve a mosolygós és reményteljes arcok határozták meg. Ellen von Unwerth ironikus és provokatív, ugyanakkor elegáns és érzéki képei az iparág legnevesebb magazinjaiban is megjelentek. A fotózáson kívül rövidfilmeket és videóklippeket is készít.

JANUÁR - FEBRUÁR

MÁRCIUS - ÁPRILIS

MÁJUS - JÚNIUS

JÚLIUS - AUGUSZTUS

SZEPTEMBER - OKTÓBER

NOVEMBER - DECEMBER