2004
2006

2005

Fejezd ki önmagad

by Erwin Olaf

Erwin Olaf

A fotóművészet egyik leginnovatívabb alkotójaként számon tartott Olaf 1959-ben született Hollandiában. 1988-ban megnyerte az Európai Fotóművészeti Díjat ifjúsági kategóriában, 2001-ben pedig a Diesel és Heineken reklámkampányokért végzett munkáját Ezüst oroszlánnal jutalmazták Cannes-ban. A Groninger Múzeumban, 2003. szeptemberében megnyílt retrospektív kiállítás több mint 200 fotóval és számos videóval emlékezett meg a művész 25 éves pályafutásáról. 

2010-ben a Louis Vuitton és az amszterdami Rijksmuseum egy portrésorozat elkészítésével bízta meg Olafot. A számos nemzetközi díjat nyert művész több könyvet is publikált. Nemrégiben a Lucie Díjjal ismerték el a munkásságát. Számos önálló kiállítása volt a világ minden táján. Művei Hollandia több múzeumának állandó gyűjteményeiben is megcsodálhatók.

2005-ös naptárának elkészítésével Erwin Olafot bízta meg a Lavazza. A holland fotóművész álomszerű képeit a cirkuszok világa ihlette. A piros és a fehér színek különféle árnyalataival ábrázolt, férfi és nő közötti kapcsolat szellemes és szürreális módon jelenik meg képein. Erwin Olaf Hollandiában született, 1959-ben. Fotóinak valóságábrázolása mindig ironikus és transzgresszív. Művei humoros és gondolkodásra késztető módon szembesítenek a divat- és reklámipar által megálmodott szépségideál korlátaival.

JANUÁR - FEBRUÁR

MÁRCIUS - ÁPRILIS

MÁJUS - JÚNIUS

JÚLIUS - AUGUSZTUS

SZEPTEMBER - OKTÓBER

NOVEMBER - DECEMBER